23948sdkhjf
Del siden
Annonce

HusCompagniet har ambitiøse klimamål: Nu er elbilerne en del af løsningen

Hvordan arbejder man med at sænke sit CO2-aftryk, når man som en af landets største husproducenter er del af en energikrævende branche? Hos HusCompagniet er øgede krav til leverandørerne et væsentligt element, og så skal alle nye firmabiler nu køre på strøm.

Når vi i Danmark har store ambitioner om at sænke samfundets udledning af CO2, spiller byggeriet en kæmpe rolle. Ifølge Dansk Standard1 står bygninger, broer og veje tilsammen for 30 % af Danmarks CO2-udledning. Derfor er det vigtigt, at virksomheder som HusCompagniet, der er landets største producent af enfamiliehuse, støtter op og deler ambitionerne om en grønnere fremtid.

Og dét gør de. Når kalenderen rammer 2030, har virksomheden et mål om at have reduceret CO2-udledningen for at bygge en kvadratmeter hus med 70% sammenlignet med niveauet fra 2019. Målet gælder virksomhedens såkaldte Scope 3-udledning, og helt præcis CO2-udledningen fra byggematerialerne husene bygges med, gennem husets livscyklus.

"Vi har i år systematisk indsamlet data og viden om livscyklus-emissionerne fra alle vores huse. De vigtige erfaringer danner grundlag for vores videre arbejde med at reducere CO2-udledninger fra de huse vi bygger. Vores materiale-leverandører har fuldt tryk på innovationen," forklarer Ulrich Chrone, der er Indkøbsdirektør i HusCompagniet.

Han understreger, at det er vigtigt for HusCompagniet, at de nye løsninger er gennemtestede, og derfor arbejder de tæt sammen med leverandørerne – både når de udvikler på eksisterende produktlinjer, og når de præsenterer nye produkter.

Læs hele casen her

Nordania Leasing
Birkerød Kongevej 25
3460 Birkerød
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78867612

Kontaktperson

MGH
Maria Gudman Hansen
mariag@nordania.dk

Send til en kollega

0.047