23948sdkhjf
Del siden
Annonce

DENSO og DENSO Fukushima:

Lancerer demonstrationsprojekt for at realisere kulstofneutralt anlæg ved hjælp af brint. DENSO Corporation og DENSO Fukushima Corporation har meddelt, at de vil starte et demonstrationsprojekt hos DENSO Fukushima for at producere og bruge grønt brint på fabrikken i samarbejde med Toyota Motor Corporation, som en del af initiativet til at realisere kulstofneutral produktion.

Gennem projektet, der er støttet af New Energy and Industrial Technology Development Organisation (NEDO), sigter de to virksomheder mod at opbygge en model for lokal produktion og forbrug af brint og skabe et kulstofneutralt produktionsanlæg.

Under sloganet "Bringing hope for the future for our planet, society, and all people", som er beskrevet i den langsigtede politik for 2030, har DENSO Group arbejdet på at maksimere værditilførslen inden for områderne "Green" og "Peace of Mind". På det "grønne" område har virksomheden gjort en række tiltag i forbindelse med produktion, mobilitetsprodukter og energiforbrug for at opnå kulstofneutralitet.

For at bidrage til realiseringen af et genbrugsorienteret såvel som et kulstofneutralt samfund arbejder DENSO på sammenkoblingen og den integrerede kontrol af "De fem processer", som er: "Fri bevægelighed for mennesker", "flow af varer", "energiudnyttelse", "minimering af ressourcebehov" og "flow af data". I "Energiudnyttelse"-flowet er målet at opbygge et cirkulationssystem for energi, der kombinerer forskellige typer energi, såsom elektricitet, brint og brændstof, og som en del af disse bestræbelser har man udviklet teknologier til at producere og bruge brint, der tiltrækker sig stor offentlig opmærksomhed som en fremtidig kilde til ren energi.

I mellemtiden har DENSO Fukushima bygget sol- og vindenergisystemer på sit område for at gøre sit anlæg kulstofneutralt og har arbejdet på at erstatte elektricitet fra fossile brændstoffer med vedvarende energi fra privat elproduktion. Inspireret af konceptet for social implementering til udvikling af fremtidige byer ved hjælp af brint og relaterede teknologier i Fukushima-præfekturet, som blev indledt af Fukushima-præfekturets ledelse og Toyota i juni 2021, har DENSO og DENSO Fukushima deltaget som partnervirksomheder i et projekt om at realisere kulstofneutrale fabrikker ved hjælp af brint som en del af initiativet.

DENSO og DENSO Fukushima vil derfor i samarbejde med Toyota påbegynde et demonstrationsprojekt for at producere grønt brint på DENSO Fukushimas anlæg og anvende det i anlæggets gasovn.

Med hensyn til produktion af brint vil der blive indført Proton Exchange Membrane (PEM) elektrolyse systemudstyr, udviklet af Toyota, til at producere brint gennem elektrolyse af vand samt vedvarende energi fra privat elproduktion hos DENSO Fukushima. PEM-elektrolyse systemet sikrer høj pålidelighed og holdbarhed og lave etableringsomkostninger ved at bruge de samme stakrelaterede komponenter som Toyotas FCEV "MIRAI", hvilket gør det muligt at producere brint billigere end tidligere.

LP-gassen, som i øjeblikket bruges i efterbrænder ovnen1 til at gøre udstødningsgasserne fra anlægget uskadelige, vil blive erstattet af hydrogen, som produceres internt. Forbrænding af brint ved høj temperatur genererer NOx gas2. Brænder strukturen er blevet forbedret for at opnå en skånsom blanding og forbrænding af brint og luft, og forbrændingstemperaturen i ovnene er også blevet sænket ved hjælp af simuleringsteknologi til forbrænding, der er forfinet i fremstillingen af bilkomponenter. Som følge heraf reduceres NOx-gasemissionerne og energiforbruget på samme tid.

Med hensyn til transport af brint vil lokal produktion til lokalt forbrug af brint, der sigter mod at opnå selvforbrug af brint produceret internt, desuden bidrage til at reducere transportomkostningerne, hvilket er et af problemerne i forbindelse med udnyttelsen af brint.

Gennem demonstrationsprojektet vil DENSO bygge en model, der optimalt kan introducere den nødvendige mængde brint i forhold til fabrikkernes størrelse, ved at etablere en pakke fra brintproduktion til udnyttelse. Projektet har til formål at udvide partnerskabet for at fremme brugen af brint i Fukushima-regionen, med DENSO Fukushima som omdrejningspunkt, og udbrede modellen med lokal produktion til lokalt forbrug af brint fra Fukushima-præfekturet til resten af Japan.

DENSO og DENSO Fukushima vil udbrede brugen af brint fra Fukushima med det formål at opnå kulstofneutralitet på anlægget og, som et modelanlæg for kulstofneutralitet i DENSO-koncernen, fremskynde realiseringen af kulstofneutralitet i produktionsaktiviteterne i hele DENSO-koncernen og bidrage til kulstofneutral produktion og et kulstofneutralt samfund.


1 Efterbrænder ovnen blev udviklet i fællesskab med Chugai Ro Co., Ltd.

2 Kvælstofdioxider, såsom nitrogenmonoxid (NO) og nitrogendioxid (NO2)

Yderligere information om DENSO Eftermarked er tilgængelig online på: www.denso-am.eu

 

DENSO Europe B.V.
Hogeweyselaan 165
1382 JL Weesp
Netherlands
CVR nummer: NLDenso Europe

Kontaktperson

Rune Bargholz Molt Wengel
Sales Executive Nordics
+45 31535444 r.wengel@eu.denso.com

Send til en kollega

0.047