23948sdkhjf
Del siden
Annonce

DENSO's elektrificeringsmål

DENSO forsyner i øjeblikket bilproducenter med invertere, som elektriske køretøjer bruger til at køre, dreje og stoppe, elektroniske batterikontrolenheder (ECU'er), som overvåger batteriets status, og halvledere, motorgeneratorer (MG'er) og elektriske servostyringsenheder (EPS), som understøtter deres elektrificeringssystemer.

VIGTIG BEMÆRKNING: DENSO Eftermarkedet er stolte af at dele teknisk viden og erfaring, men bemærk venligst, at den teknologi, der nævnes i denne artikel, omhandler original udstyrsteknologi (OE), som endnu ikke er tilgængelig i sortimentet for eftermarkedet.

DENSO's indsats for at reducere CO2 -udledningen

Med fremtidige krav for øje har DENSO implementeret tiltag og formuleret en miljøpolitik, som de har kaldt 'EcoVision'. Med hensyn til mobilitet leverer virksomheden MG'er og invertere til sine kunder, men forsker også i elektrificering af flyvning, da fremtidige fly forventes at blive mere og mere elektrificerede. Så der kræves forskellige former for elektrificerings-løsninger, såsom motorer i hjulene.

Ud over mobilitet er DENSO også involveret på energifronten, da man udvikler biobrændstoffer og har deltaget i felt operationelle tests og eksperimenter med trådløs opladning, som eksempler.

For nylig er der blevet udført test og eksperimenter i marken for at opsamle CO2 og generere elektricitet, som bruges til at drive batterielektriske køretøjer (BEV'er), hvilket understreger DENSO's løbende engagement i at reducere CO2-udledningen.

Begrebet "kulstofneutralitet" anvendes nu i vid udstrækning, og DENSO arbejder på at reducere CO2-udledningen inden for tre hovedområder: fremstilling, mobilitetsprodukter og energiforbrug, og målet er at opnå kulstofneutralitet i 2035.

Med fokus på mobilitetsprodukter var det hybridelektriske køretøjer (HEV'er), der først blev markedsført med et elektrificeringssystem, men elektrificering vil brede sig til BEV'er, brændselscelle elektriske køretøjer (FCEV'er) og fly med elektrisk fremdrift. Som følge heraf har DENSO udviklet de nødvendige komponenter til disse køretøjer i takt med udbredelsen af elektrificering.

Strategien omfatter forskellige muligheder, herunder udviklingen af "fun to drive", anvendelse af elektrificering til flyvning, øget mobilitetsfrihed og flere brændstofmuligheder, såsom e-Fuel (syntetisk brændstof) og brint. Derfor er virksomhedens grundlæggende politik at udvikle teknologier, der forudser fremtidens forskellige behov.

Da forskellige køretøjer, herunder personbiler, motorcykler, landbrugs- og entreprenørmaskiner og lastbiler, vil blive elektrificeret, kræves MG'er, invertere og batteri-ECU'er til alle typer elektriske køretøjer, herunder HEV'er, plug-in hybrid elektriske køretøjer (PHEV'er), BEV'er og FCEV'er. Disse komponenter bruges til forskellige applikationer i forskellige miljøer, så udviklingsomfanget bestemmes i overensstemmelse med disse forskelle. DENSO er forpligtet til at udvikle disse nødvendige teknologier og beskriver dem som "kerneteknologier".

Elektrificerings-aktiviteter

Der er forskellige processer involveret i fremstilling af disse produkter, herunder planlægning og udvikling, indkøb af dele samt design og fremstilling.

I planlægningen og udviklingen af produkter prioriteres det at udvikle teknologier, der forudser fremtidige behov, med henblik på at levere systemer, der vil blive brugt af mange kunder i fremtiden. Hos DENSO bruges udtrykket "forecasting/backcasting approach" til at beskrive dette koncept. Dette understøtter DENSO's planlægning og udvikling af produkter og teknologier, som vil blive brugt af det største antal kunder.

Disse teknologier udvikles på baggrund af en køreplan, og DENSO er forpligtet til at udvikle kerneteknologier internt og i samarbejde med medarbejdere inden for forskellige områder, såsom teknik og design, herunder termisk og vibrationsdesign.

Sådan har DENSO udviklet og vil fortsætte med at udvikle sine proprietære produkter. Virksomheden målretter sine ressourcer mod teknologi, produktion og levering, så kunderne kan bruge disse kerneteknologier på en pålidelig og stabil måde.

Med hensyn til udvikling har DENSO etableret et innovationscenter på fabrikken i Anjo, der skal opbygge et system til konstant forbedring af udviklingskapaciteten. Den har også reageret på den nylige mangel på halvledere og har truffet foranstaltninger til at sikre stabile forsyninger ved at arbejde tættere sammen med halvleder producenter og -leverandører.

DENSO er forpligtet til at udvikle menneskelige ressourcer til at masseproducere verdens bedste produkter udviklet af DENSO-medarbejdere, hvilket bidrager til kulstofneutralitet gennem både den energi, der bruges til køretøjer og i fremstillingsprocessen. Disse aktiviteter har ført til udvikling af kerneteknologier og produkter, der er blevet brugt af globale kunder, og DENSO's kontinuerlige investeringer på disse områder viser engagementet i elektrificering.

"Power Electronics DOJO" og "Gishinden DOJO"

DENSO er også forpligtet til at udvikle menneskelige ressourcer og har udarbejdet "Power Electronics DOJO" for at uddanne ingeniører og "Gishinden DOJO" for at forbedre teknikernes ledelsesmæssige og tekniske færdigheder.

Power Electronics DOJO har til formål at videregive teknologier, holdninger og tankegang fra ekspertingeniører. Forelæsningerne gives ud fra et systemsynspunkt, så ingeniører kan forstå designkonceptet bag de produkter, de er involveret i. Det er vigtigt at anvende produkter, så erfaringsbaseret læring prioriteres højt. Praktikanter kan forstå kravene til ingeniører på første hånd, mens de deler tidligere fejl. Tanken bag dojoen er at " tage ud og opleve det selv", "forbedre din tankegang og dine færdigheder" og "opnå vækst gennem venskabelig konkurrence".

Gishinden DOJO har til formål at foretage dybdegående analyser af produktionsteknologier og færdigheder. Det videregiver teknologier og færdigheder sammen med tankegangen og "udvikler menneskelige ressourcer, der kan spille aktive roller". Det er sådan, DENSO udvikler menneskelige ressourcer, der kan masseproducere verdens bedste produkter.

Yderligere oplysninger om DENSO Eftermarkeds-programmet findes online på: www.denso-am.eu

DENSO Europe B.V.
Hogeweyselaan 165
1382 JL Weesp
Netherlands
CVR nummer: NLDenso Europe

Kontaktperson

Rune Bargholz Molt Wengel
Sales Executive Nordics
+45 31535444 r.wengel@eu.denso.com

Send til en kollega

0.05