23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Syv væsentlige trin i en A/C-service

om ethvert andet system i bilen har aircondition-systemet (A/C) brug for regelmæssig vedligeholdelse for at sikre god ydeevne og forhindre dyre reparationer. DENSO tager et kig på de syv grundlæggende trin, der skal følges for at udføre en komplet service af køretøjets A/C-system.

En grundig A/C-service vil tage mellem 45 minutter og en time. Nedenfor er de som minimum påkrævede retningslinjer for en effektiv A/C-service:

De 7 væsentlige trin:

 1. Det første og meget vigtige trin er at bekræfte A/C-systemets drift og ydeevne. Når du modtager bilen fra din kunde, skal du altid tjekke, om der er nogen klager eller problemer, såsom mærkbart nedsat ydeevne, støj eller dårlig lugt inden for i bilen. Kontrollér A/C-køleydelsen ved at måle luftuafgangstemperaturen for at få en præcis referenceværdi til senere, når du udfører den endelige kontrol.
 2. Kontrollér, om køretøjet er udstyret med et indvendigt filter, og om dette filter skal udskiftes. Rettidig udskiftning vil forhindre reduktion af luftstrømmen inden for i bilen og i nogle tilfælde blokeringer.
 3. Kontrollér systemdelenes tilstand. Se efter, om der er skader, såsom stenslag eller korrosion, som senere kan give problemer, og tjek om kondensator- eller radiatoroverfladen er forurenet med snavs, som kan begrænse luftgennemstrømningen.
 4. Identifikation af kølemidlet inde i systemet. "Drop in" eller kølemiddelefterligninger kan nemt reducere ydeevnen og beskadige systemkomponenterne, såsom din kompressor.
 5. Identifikation af kølemidlets og oliens kvalitet. Ofte bruges ukorrekte olier, og der bruges forkert eller for meget UV-lækagedetektionsvæske, hvilket kan reducere kompressorens levetid og er en af hovedårsagerne til, at kompressorer fejler.
 6. Tjek for kølemiddellækage. Der er ikke én perfekt metode til at identificere lækager, og bedste praksis er kombinationen af to eller tre forskellige metoder.
 7. Test A/C-system for korrekt funktion. Når du kontrollerer systemets funktion, tester du ikke kun ydeevnen, men kontrollerer også for støj, drift af kondensatorventilator og luftstrøm, luftblanding (opvarmning og afkøling) og dårlig lugt i inden for i A/C-tilstand.


Fordelene ved et korrekt vedligeholdt og serviceret system omfatter:

 • En længere levetid, hvilket betyder færre eller ingen dyre reparationer.
 • Lavere brændstofforbrug, fordi systemet ikke kører på maksimal kapacitet hele tiden.
 • Miljømæssige fordele på grund af reduceret emission af udstødningsgas og kølemiddel.
 • Større komfort, fordi mindre støj, renere luft, bedre kontrolleret temperatur og fugtighed gavner førerens sundhed og sikkerhed.
 • Reduktion af garantiomkostninger på tidligere reparationer eller serviceydelser ydet til samme kunde.
   
DENSO Europe B.V.
Hogeweyselaan 165
1382 JL Weesp
Netherlands
CVR nummer: NLDenso Europe

Kontaktperson

Rune Bargholz Molt Wengel
Sales Executive Nordics
+45 31535444 r.wengel@eu.denso.com

Send til en kollega

0.047