23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Livstidsgaranti på arbejdstøj er en gamechanger

Du har garanteret aldrig talt, hvor mange sømme der er i dit arbejdstøj. Men prøv lige. Antallet af sømme er nemlig helt afgørende for hvor stor slidstyrke, arbejdstøjet har. Resultatet deraf kan du måle på den økonomiske – og den grønne – bundlinje.

Har du nogensinde overvejet, om der er garanti på dit arbejdstøj…? Formentlig ikke. Ikke desto mindre har Blåkläder efter mere end 60 år som producent af arbejdstøj erfaret, at tøj ikke holder længere end dets svageste led. Og at tøj naturligt nok slides mest på udsatte steder. Derfor har vi udviklet en produktionsmetode, der gør det muligt for os at sy med tredobbelte sømme. Én søm er godt. Tre sømme er mindst tre gange så godt.

Forskellen er, at vores tredobbelte sømme giver en uovertruffen slidstyrke og holdbarhed. Faktisk er vores tøj næsten uopslideligt, og derfor yder vi – som de eneste i branchen – livstidsgaranti på alle sømme.

Livstidsgaranti er vores bud på ansvarlighed
Hvis vi udelod vores ekstra sømme og forstærkninger, ville tøjet blive slidt hurtigere, hvorved vi ville skulle producere mere, og vores kunder ville skulle indkøbe mere arbejdstøj. Hvis vi til sammenligning anvendte blot en enkelt søm, ville det godt nok føre til et lidt lavere ressourceforbrug i produktionen, men det ville samtidig skabe et bæredygtighedsproblem som følge af en kortere livscyklus. Hvilket af indlysende årsager ikke er ansvarligt. Vores erfaring er således også, at hvis levetiden på et stykke tøj fordobles, mindskes CO2-aftrykket betragteligt, eftersom man dermed kan nøjes med ét stykke tøj i stedet for to.

Levetid og slidstyrke har størst betydning
Som tøjproducent er der i det hele taget uendeligt mange parametre, der har betydning, når man ser på det samlede fodaftryk her på kloden. Man kan energioptimere produktionen, indarbejde flere og flere miljøvenlige materialer, mindske CO2-udledningen i forbindelse med fragt og transport, sænke vandforbruget, arbejde med ansvarlige leverandørkæder og benytte miljøvenlig emballage.

Alt det og mere til har været kendetegnende for Blåkläder i årevis. Faktisk mere eller mindre siden vi sendte de første stykker arbejdstøj på gaden i 1959. Gennem vores mangeårige udviklingsarbejde og indgående beregninger af vores miljømæssige fodaftryk er det imidlertid levetid og slidstyrke, der har allerstørst betydning i klimaregnskabet.

Grøn og økonomisk gevinst for kunderne 
Når arbejdstøj har en lang levetid og en høj slidstyrke, er det ensbetydende med, at behovet for at producere nyt mindskes. Dermed forbruger vi som producent færre råmaterialer og mindre vand og energi i produktionen. Det sænker også behovet for hyppige produktionscyklusser, hvilket igen sænker den CO2-udledning, der er forbundet med produktion, transport og distribution af tøjet.

Når tøjet holder længere og over flere år opretholder både form, funktion, slidstyrke og beskyttelse for den, der bærer tøjet, opstår der automatisk mindre affald i form af udtjente tekstiler, der enten havner på en losseplads eller bliver brændt. I sidste ende har det naturligvis også en økonomisk gevinst for vores kunder, fordi de ikke nær så ofte skal ud og investere i nyt arbejdstøj.

Derfor er levetid og slidstyrke – og vores unikke livstidsgaranti på alle sømme - blevet et af de allervigtigste argumenter i vores bestræbelser på at agere så ansvarligt som muligt. Det gælder for tøjindustrien som et hele, men især for den del af tøjindustrien, der producerer arbejdstøj. Det skyldes det betydeligt større slid, der er på arbejdstøj i forhold til helt almindeligt tøj.

Genanvendte fibre ikke en ubetinget fordel
I Blåkläder arbejder vi løbende med at forlænge vores tøjs livscyklus. Det kan eksempelvis være forstærkninger på tøjet på særligt udsatte steder, hvilket giver helt op til 50 procent længere brugslevetid. Hvis man i stedet arbejder med udskiftning af råvarefiberen, kan man opnå en miljøressourcebesparelse på 2-10 procent. Det er til gengæld ikke en ubetinget fordel at benytte genanvendte tøjfibre, eftersom disse fibre er kortere og dermed slides hurtigere.

Ét argument
Vi arbejder uafbrudt på at forbedre tøjet, blandt andet ved at teste nye forstærkninger på udsatte steder, justere design og pasform og udvikle optimale fiberblandinger, der sikrer maksimal slidstyrke og komfort.

Skal du gå efter ét eneste argument, når du vælger arbejdstøj, er det vores anbefaling, at du kigger på levetiden og slidstyrken. Det tør vi godt at stå på mål for. Ligesom vi står godt tør at yde livstidsgaranti på alle vores sømme. Det finder du – med garanti – ikke andre steder.

Udforsk Blåkläder Workwear samfunds- og miljøarbejde her.

 

For yderligere information, kontakt venligst:

  • René Christiansen, Country Manager, Blåkläder Workwear Danmark, 21 77 02 94 / Rene.Christiansen@blaklader.com
  • Presseservice og billeder: Jacob Lange, Lange PR, 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk

Om Blåkläder
Blåkläder blev grundlagt i den svenske by Svenljunga i 1959, og virksomheden udvikler, producerer og distribuerer arbejdstøj, handsker og sikkerhedsfodtøj til alle professionelle faggrupper inden for håndværksfagene, industrien, transportsektoren, produktion og service. Blåkläder står for kvalitet, holdbarhed og funktionalitet, som virksomheden konstant arbejder med at forbedre. Virksomheden sælger sine produkter i 20 lande, og hovedkontoret ligger fortsat i Svenljunga i Sverige. Blåkläder har sine egne fabrikker i Sri Lanka og Myanmar, mere end 7.000 ansatte og en årlig omsætning på 2,4 mia. svenske kroner. Det gør Blåkläder til en af verdens førende producenter af kvalitetsarbejdstøj og det største brand inden for arbejdstøj i Norden. Læs mere på www.blaklader.com 

Blåkläder Workwear ApS
Juelstrupparken 10A, 1. tv.
9530 Støvring
Rebild Kommune
Danmark
CVR nummer: DK33369409
P nummer: 1016518561

Kontaktperson

Solvej Asmussen
Digital Marketing
+45 30809796 solvej.asmussen@blaklader.com

Send til en kollega

0.065