23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvad skal teknikere vide om tændrør? DENSO besvarer de vigtigste spørgsmål

Som producent og leverandør af originalt udstyr giver DENSO ikke kun sine kunder de kvalitetsprodukter, de er så kendt for, de giver også kunderne den tekniske support, de behøver for at få det bedste ud af dem. Det tekniske team hos DENSO eftermarked er derfor altid klar til at hjælpe eftermarkedsprofessionelle med svarene på deres spørgsmål, især om tændrør, såsom disse spørgsmål, der stilles til en Application & Development Engineer, hos DENSO Europe

Hvad er det rigtige tændrør?

Svar: "Der er mange nøglefaktorer at overveje, såsom dimensioner, projektion, hex og gevinddiameter, længde og specifikationer såsom nikkel, iridium eller platin, samt varmeområdet. Den nemmeste måde at identificere det korrekte tændrør på er ved at tjekke DENSO E-katalog. Denne ressource giver brugerne mulighed for at finde de relevante DENSO-dele, baseret på mærke- og modeloplysninger eller ved krydshenvisning."

Hvilket tændrør skal bruges til anvendelser med flydende petroleumsgas (LPG)?

Svar: "Motorer med LPG og komprimeret naturgas kræver et tændrør med højere ydeevne end benzinmotorer. Forbrændingstemperaturerne for LPG/CNG svinger også mere end en benzinmotor, hvilket bidrager til en reduceret levetid på op til 30 %. Derfor er vores anbefaling at opgradere til længere DENSO Iridium-tændrør, som forbedrer tænding og motorydelse, samt forlænger intervallet for udskiftning af tændrør. DENSO Twin Tip (TT)-serien tilbyder en ideel opgradering til at opfylde disse LPG/CNG-krav, men yderligere oplysninger om, hvordan tændrør fungerer med LPG/CNG, kan findes på DENSO side med vejledning om tændrør: 61

Skal elektrodeafstanden modificeres?

Svar: “DENSOs tændrør er fremstillet med en forudindstillet afstand. Men med nikkeltændrør, især til motorcykler, kan afstanden muligvis justeres. I så fald bør teknikere altid bruge et særligt afstandsværktøj til at ændre åbningen. Teknikere bør dog aldrig ændre afstanden på platin-, iridium- eller TT-tændrør, da dette ud over de materielle begrænsninger vil beskadige de fine elektroder, hvilket gør garantien ugyldig."

Hvor ofte skal tændrør udskiftes?

Svar: “Generelt bekræftes udskiftningsintervallet af køretøjsproducenten (VM) – DENSOs tændrør afspejler denne anbefaling. Ved opgradering af tændrør kan intervallet dog ændre sig, og kørsel på LPG eller CNG vil forkorte tændrørets levetid. Det anbefales, at tændrør kontrolleres regelmæssigt, og de bør udskiftes, når de er "tilsmudsede", dvs. når et tændrør er blevet dækket af et stof, såsom olie, brændstof eller kulstof, eller der er opstået blærer, fordi det kører ved for varm en temperatur."

Skal der smøres fedt på tændrørets gevind?

Svar: "DENSO anbefaler ikke at bruge gevindsmøremidler, som kan forårsage beskadigelse af tændrøret, og som følge heraf kan vibrationer få røret til at løsne sig.

"Kun i nogle få ekstraordinære tilfælde, såsom LPG-drevne gaffeltrucks, kan en lille mængde fedt være nødvendig, og i så fald vil tændrøret være forsmurt."

Kan et multijordet tændrør erstattes af et enkeltjordet tændrør?

Svar: "En multijordet elektrode foretrækkes af nogle motorfabrikanter og VM'er på grund af den forlængede levetid for de ekstra jordelektroder. At forlænge et tændrørs serviceinterval, uden brug af ædelmetaller, er en meget omkostningseffektiv løsning.

"Multijordede tændrør er designet specifikt til lang levetid frem for ydeevne, men udskiftning af et multijordet tændrør med et enkeltjordet tændrør vil forbedre ydeevnen mod reduceret levetid.

"Opgradering af et tændrør med flere jordelektroder til et iridium-tændrør med lang levetid, såsom DENSO Iridium TT, vil dog kombinere både ydeevne og holdbarhed."

Er falske tændrør et problem?

Svar: "Kort sagt, ja. Da internethandel og e-handel er blevet så udbredt, har både bilister og teknikere nu adgang til en global markedsplads for køretøjskomponenter, og desværre er forfalskede varer ofte blandt dem.

Vær opmærksom på, at de forfalskede produkter er fremstillet af billige materialer og kan føre til alvorlige motorskader. Derfor vil DENSO ikke tage ansvar for krav i forbindelse med skader forårsaget af forfalskede produkter."

Hvordan undgår man forfalskede tændrør?

Svar: "For det første skal du kun købe fra en autoriseret distributør. Selvom e-handelswebsteder ser ud til at have gode tilbud og lave priser, er det ofte for godt til at være sandt. For at demonstrere forskellene mellem autentiske produkter og forfalskninger har DENSO lavet flere sammenligninger for at hjælpe teknikere med at identificere et ægte DENSO-tændrør.

"Et af de største tegn på en forfalskning er forskellen på, hvordan produktet kan se ud. Simple ting, såsom stavefejl i mærkningen, er en indikation af en ikke-ægte del. Et ægte DENSO tændrør skal have en ensartet isolatorform, være hvidt i farven, og bredden af jordelektroden skal være ensartet.

”Emballeringen kan også indeholde nogle tydelige tegn på, at tændrøret ikke er ægte. DENSO-tændrør fremstilles kun i Japan, Indonesien, Kina eller USA. Så hvis det er mærket som en DENSO-komponent, men er blevet fremstillet uden for disse områder, så er det ikke ægte.

“En anden ting, man bør tjekke, er stregkoden og produktionskoden. DENSO-produkter har fuldstændig sporbarhed gennem hele forsyningskæden, og ikke-matchende produktionskoder i en forseglet pakke med fire eller 10 tændrør indikerer sandsynligvis, at de er forfalskede. Teknikere bør også altid tjekke stregkoden og produktionskodenumrene, og hvis de er i tvivl, bør de ringe til deres lokale DENSO-repræsentant, som kan rådgive dem.

"Endelig gennemgår alle DENSO-tændrør en stringent fremstillingsproces, så det er en enkel og effektiv metode til at identificere en forfalskning at kontrollere de officielle specifikationer i DENSO-kataloget."

Følgende kontroller anbefales:

En følemåler eller afstandsværktøj kan måle til elektrodeafstanden. Den korrekte afstand vil være angivet i DENSO-specifikationerne.
Et målværktøj kan måle diameteren af den keramiske del. Hvis dette ikke er i overensstemmelse med de officielle DENSO-specifikationer, er delen ikke ægte.
Jordelektrodevinklen kan også vurderes. Hvis denne afviger fra den korrekte vinkel, vil gnistfunktionen blive negativt påvirket.
Måling af afstanden mellem pakningen og tændrørshuset og kontrol af længden af tændrørsgevindet og det samlede rør vil også identificere en forfalskning, hvis den ikke er i overensstemmelse med DENSO-specifikationerne.
Få mere at vide om DENSO-tændrør

DENSO Europe B.V.
Hogeweyselaan 165
1382 JL Weesp
Netherlands
CVR nummer: NLDenso Europe

Kontaktperson

Rune Bargholz Molt Wengel
Sales Executive Nordics
+45 31535444 r.wengel@eu.denso.com

Send til en kollega

0.046