23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kvinde-boom i håndværksfagene kræver specialdesignet arbejdstøj

Brancheorganisationen Dansk Byggeri forudser, at hele 28 % af danske håndværkere i flere håndværksfag vil være kvinder i 2028. Blåkläder har derfor udviklet landets største kollektion af arbejdstøj til kvinder, hvilket skal fremme en #brancheibalance.

Brancheorganisationen Dansk Byggeri forudser, at hele 28 procent af de danske håndværkere i bygge- og anlægsfagene vil være kvinder i 2028. Den strømpil har verdens største producent af ansvarligt fremstillet arbejdstøj, svenske Blåkläder, taget til sig, og virksomheden er således nået langt med en hel linje af specialdesignet arbejdstøj, der tager højde for den kvindelige anatomi.

Problemet er nemlig, at langt det meste arbejdstøj på markedet er tilpasset mandekroppen. Derfor satte Blåkläder for et par år siden et kvindeligt designteam til at udvikle en kollektion af slidstærkt og ansvarligt produceret arbejdstøj, der i seneste aftapning også byder på arbejdsbukser til gravide, så de kan føle sig godt tilpas under hele graviditeten. 

De små detaljer
I udviklingen af kollektionen har Blåkläder gjort brug af en række kvindelige testpiloter, der har bidraget med input til kvalitet, funktion og pasform. Det har blandt andet ført til udviklingen af nye bukselinninger med elastik, der gør det nemmere at tilpasse bukserne alt efter højde, hoftebredde og talje. Ligeledes er der i Blåkläders kvindelinje taget højde for en lidt løsere åbning i halsen af fx t-shirts og sweatshirts. Materialerne er komfortable og alsidige, men rummer lige så mange praktiske detaljer og den samme slidstyrke som i kollektionen til mænd.

Arbejdstøj kræver i sagens natur en enorm slidstyrke og kraftigere materialer end i almindeligt tøj. I kraft af Blåkläders mangeårige udvikling af tekstiler på egne fabrikker er det dog lykkedes virksomheden at nå i mål med en række materialer, der både er holdbare, bløde og komfortable. Graviditetsbukserne er eksempelvis syet i 4-vejs stretch-materiale, så man som gravid håndværker kan holde ud at have dem på i løbet af en hel arbejdsdag.

Nederdel med indbyggede tights
En af nyhederne i den seneste kvindekollektion, der i øvrigt består af mere end 200 forskellige modeller, er en nederdel med indbyggede tights. Den er super komfortabel i de varme måneder og appellerer i langt højere grad til den kvindelige målgruppe sammenlignet med de klassiske arbejdsshorts, som ellers er på markedet.

Hele kollektionens berettigelse er selvfølgelig, at det ikke er rart at arbejde en hel dag i arbejdstøj, der ikke passer eller føles komfortabelt. Derfor har Blåkläder et testpanel af kvinder, der løbende hjælper virksomheden med at skabe arbejdstøj, der ned til mindste detalje tager hensyn til den kvindelige anatomi.

Hele vores arbejde på denne front går på pasform og komfort, så vi kommer ikke til at lancere specielle farver til kvinder. Og gør vi det, så gør vi det samme i kollektionen til mænd. Vi hylder princippet om, at der ikke er forskel på mænd og kvinder ud over den måde, vores kroppe er skabt på fra naturens side, siger Rose-Marie Näsström, chefdesigner på Blåkläders kvindeserie.
Blåkläder er den største leverandør af ansvarligt produceret arbejdstøj og fås hos en lang række forhandlere rundt om i landet.

UDFORSK BLÅKLÄDERS KVINDEKOLLEKTION HER

Blåkläder Workwear ApS
Juelstrupparken 10A, 1. tv.
9530 Støvring
Rebild Kommune
Danmark
CVR nummer: DK33369409
P nummer: 1016518561

Kontaktperson

Solvej Asmussen
Digital Marketing
+45 30809796 solvej.asmussen@blaklader.com

Send til en kollega

0.046