23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Volvo og Blåkläder Workwear går sammen om ekstraordinært miljøinitiativ

Blåkläder Workwear, en af verdens førende producenter af arbejdstøj, er gået sammen med Volvo i et grønt projekt med store perspektiver. Projektet involverer en af verdens første full-size elektriske lastbiler og har til formål at reducere CO2-udslippet og forbedre luftkvaliteten i Blåkläders hjemby Svenljunga, hvor den elektriske truck allerede nu står for Blåkläders daglige transporter mellem virksomhedens ind- og udgående lagre i byen. Efter en indledende forsøgsperiode i Sverige er det også planen at teste konceptet i Danmark og resten af verden.

Aalborg, d. 15. juni, 2023 – Blåkläder Workwear har siden 1959 været kendt for sit holdbare og ansvarligt producerede arbejdstøj, der produceres på virksomhedens egne fabrikker i Sri Lanka og Myanmar. Nu er Blåkläder gået sammen med Volvo og det lokale transportfirma Perssons Åkeri i Svenljunga, hvor Volvos elektriske full-size truck, en af verdens største og første, allerede nu fragter varer mellem Blåkläders hovedkvarter og virksomhedens udgående lager. Det er en strækning på cirka to kilometer, hvorefter varerne sendes ud til resten af verden. 

-          Miljømæssigt er det en lavthængende frugt, ganske enkelt fordi det har været muligt for os at skifte til en emissions-fri elektrisk transportform. Den korte afstand mellem vores hovedkvarter og udgående lager er ideelt for en elektrisk lastbil, og vores samarbejde med Volvo og Perssons Åkeri hjælper dels med til at sænke støjen fra en almindelig lastbil, og dels mindsker det CO2-udledningen med 15 ton per år. Det er blot et lille skridt i den rigtige retning - men et vigtigt skridt, siger Anders Carlsson, CEO i Blåkläder Workwear, der herhjemme har landekontor i Støvring syd for Aalborg. 

Perssons Åkeri i Svenljunga har opnået en ”Fair Transport”-certificering af Swedish Confederation of Transport Enterprises, der er garanti for en ansvarlig, sikker og klimasmart transport, hvilket går fint hånd i hånd med Blåkläders miljøarbejde. 

-          Blåkläder har allerede lagt masser af arbejde i deres grønne initiativer, og de er samtidig et stort multinationalt selskab, så for os er de en ideel partner i testen af denne emissionsfrie elektriske transport med Volvos store el-lastbiler, siger Jesper Persson, lastbilchauffør og initiativtager til projektet sammen med Blåkläder. 

Stefan Strand, CEO i Volvo Trucks i Sweden, er tilsvarende begejstret over initiativet, der kommer hele lokalsamfundet omkring Blåkläders hovedkvarter i Svenljunga til gode. 

-          Det er fantastisk, at Volvo, Blåkläder og Perssons Åkeri gør det her sammen. Vi bliver alle nødt til at gøre det, vi kan for at mindske klimaforandringerne, som vi efter min opfattelse kun har set begyndelsen på. Et projekt som dette er med til at skabe en succeshistorie og hjælpe vores kunder med overgangen til en fuldt elektrisk måde at transportere varer på, siger Stefan Strand og fortsætter: 

-          Den største fordel er muligheden for at køre helt fossilfrit selv med en af de helt store lastbiler. Det er den slags grønne initiativer, som hele verden burde kigge på, og det er også derfor, vi gør det sammen med Blåkläder, siger Stefan Strand. 

Ifølge Blåkläder skal projektet bruges som skabelon for andre byer, hvor man også ønsker at bidrage til kampen mod klimaforandringerne. 

For yderligere information, kontakt venligst:

René Christiansen, country manager, Blåkläder Workwear Danmark, 21 77 02 94 / Rene.Christiansen@blaklader.com 

Presseservice og billeder: Jacob Lange, Lange PR, 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk


Om Volvo FM Electric

Volvo FM Electric er en af verdens første fuldt elektriske full-size lastbiler med en bæreevne over 50 tons og ren elektrisk emissions-fri transport. Volvo FM Electric har en elektrisk rækkevidde på omkring 380 km., afhængigt af konfiguration og last, og kan oplades natten over med en 43 kW AC-oplader eller på farten med en 250 kW DC hurtiglader. Det gør Volvo FM Electric ideel til forskellige urbane og regionale transportmuligheder. Den elektriske lastbil kan udstyres med to til seks batteripakker, hvilket skaber en tilgængelig effekt på 180-540 kWh. Volvo FM Electric er en del af Volvos vedvarende engagement i at reducere emissionerne fra den professionelle transportsektor. Volvo FM Electric integrerer forskellige connectivity-funktioner og avancerede sikkerhedssystemer i stil med andre modeller i Volvo Trucks’ produktportefølje. Disse teknogier øger effektiviteten, produktiviteten og sikkerheden og giver fordele som fjernovervågning af fejl, flådestyringsfunktioner samt kollisionssystemer. Læs mere om Volvo FM Electric her.

Om Blåkläder

Blåkläder blev grundlagt i den svenske by Svenljunga i 1959, og virksomheden udvikler, producerer og distribuerer arbejdstøj, handsker og sikkerhedsfodtøj til alle professionelle faggrupper inden for håndværksfagene, industrien, transportsektoren, produktion og service. Blåkläder står for kvalitet, holdbarhed og funktionalitet, som virksomheden konstant arbejder med at forbedre. Virksomheden sælger sine produkter i 20 lande, og hovedkontoret ligger fortsat i Svenljunga i Sverige. Blåkläder har sine egne fabrikker i Sri Lanka og Myanmar, mere end 7.000 ansatte og en årlig omsætning på 2,4 mia. svenske kroner. Det gør Blåkläder til en af verdens førende producenter af kvalitetsarbejdstøj og det største brand inden for arbejdstøj i Norden.

Læs mere på www.blaklader.com. 

Blåkläder Workwear ApS
Juelstrupparken 10A, 1. tv.
9530 Støvring
Rebild Kommune
Danmark
CVR nummer: DK33369409
P nummer: 1016518561

Kontaktperson

Solvej Asmussen
Digital Marketing
+45 30809796 solvej.asmussen@blaklader.com

Send til en kollega

0.063