23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Franske overraskelser – brugttest af Renault Clio

Den seneste generation af Renault Clio er ikke bare blevet mere lækker og rummelig, den er også er overraskende godt brugtkøb, når man tænker på, hvad franske biler ellers har af rygte.

Franske biler er ikke nødvendigvis kendt for at være solide brugte køb, så her skal vi afprøve fordommen ved at brugtteste seneste generation af Renault Clio. Til formålet har vi lånt en Renault Clio 1,0 TCE Zen fra 2020, som har kørt 21.000 kilometer, og koster 149.900 kroner hos Krogsgaard-Jensen Automobiler i Ballerup.

Tilbud på grønt - brugttest af Kia e-Niro

Den seneste og femte generation af Clio blev lanceret i 2019. Største ændring var, at bilen blev rykket fra den platform, som de to tidligere generationer er bygget på, til Renault-Nissans CMF-B HS platformen, som også bruges af den nye Capture og Nissan Juke. Det lyder måske nørdet og uinteressant, men det betyder blandt andet, at Clio er blevet 50 kilo lettere, er bedre støjdæmpet, og så har den fået mere teknik og ekstra sikkerhedsudstyr som nødbremse, der kan genkende cykler, og kø-assistent i den adaptive fartpilot.

Når du sætter dig ind i kabinen, er det også tydeligt, at Clio er blevet en mere ’voksen’ bil. Den er blevet markant mere lækker i kabinen, hvor Renault har gjort mere ud af de materialer, du har berøring med. Det gælder eksempelvis plastikmaterialet ovenpå instrumentbordet, som er blevet blødt, mens rattet ser dyrere ud. Bagsædet er ikke lige for voksne, men til gengæld snupper bagagerummet 391 liter, som er det bedste i klassen. 

Brugttest - er Dacia Duster bedre end sit rumænske ry

Køreegenskaberne er fornuftige, men der er lidt krængning i fjedrene, som lader til at være sat op til komfort og at kunne håndtere en brostensgyde i Paris. Det fungerer heldigvis lige så vel i Pandrup. Sammenspillet mellem motorens 100 heste og gear er heller ikke sat op til ræs. Den 5-trins gearkasse er enormt højtgearet, hvilket er en fordel for forbrug og støj, men det gør også, at motoren føles en smule sløv, hvis ikke du arbejder med gearkassen.

Læs hele testen her

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047