23948sdkhjf
Del siden
Annonce

EnergiMidt har fået styr på kemien

I starten af 2009 tog EnergiMidt fat på arbejdet med at få styr på deres kemi – og med hårdt arbejde og hjælp fra Würth lykkedes det dem at få overblik over både kemien og den lovpligtige dokumentation

EnergiMidt er et lokalt el- og bredbåndsselskab for godt 176.000 kunder i det midtjyske område, der strækker sig fra Limfjorden i nord til Jelling i syd. Som for så mange andre virksomheder har det at få styr på kemien, dokumentation, sikkerhedsdatablade og arbejdspladsbrugsanvisninger været en større administrativ opgave for EnergiMidt, men i foråret 2009 blev det klaret.

Et stort rod
For Hanne Bech, der er ansat som indkøbsassistent hos EnergiMidt, er kemiprojektet blevet hendes baby. ”Det har været en sej kamp, men nu er det blevet super nemt”, udtaler hun og fortsætter: ”Før havde vi 3-400 forskellige produkter i vores biler, fordi den enkelte montør selv købte dét, han stod og manglede – som regel uden at tænke over, at der skulle skaffes den nødvendige dokumentation til produkterne. Desuden kan vi ved at benytte blot én leverandør sikre os, at der er de samme priser i alle afdelinger”.

God timing
Arbejdstilsynet har som bekendt øget tilsynet med virksomhederne og deres sikkerhed på arbejdspladsen. Det er vigtigt, at de rigtige sikkerhedsdatablade er lettilgængelige, og at arbejdspladsbrugsanvisningerne er lavet rigtigt. Der skal være mulighed for at undersøge, hvilke værnemidler man skal bruge for at arbejde med et givent produkt, og med en tidsfrist i hånden bankede Arbejdstilsynet også på døren hos EnergiMidt.

Hanne Bech fortæller: ”Det var rigtig god timing fra Würth-sælgerens, René Foss', side. Han kom ind ad døren med kemikonceptet stort set i samme øjeblik, som Arbejdstilsynet gik ud af den. René kom på det rigtige tidspunkt med et rigtig professionelt program, der var gennemtænkt til mindste detalje. En anden vigtig grund til, at vi valgte Würth, var, at de kunne holde styr på alle vores arbejdspladsbrugsanvisninger i deres kemiarkiv”. Hanne Bech henviser til Würth Kemiarkiv, der kan hjælpe kunden med at oprette og holde styr på al den nødvendige dokumentation samt sikkerhedsdatablade og arbejdspladsbrugsanvisninger på de produkter, som han har købt hos Würth.

Professionelt samarbejde
Det har været et stort stykke arbejde at få konverteret de 3-400 produkter til færrest mulige Würth-produkter samt at få udarbejdet den nødvendige dokumentation, sikkerhedsdatablade og arbejdspladsbrugsanvisninger. Samtlige produkter skulle registreres for at give et overblik over antal og typen af produkter. Herefter skulle de konverteres til færrest mulige produkter for i sidste ende at understøtte EnergiMidts reelle kemibehov. ”Det var et kæmpe puslespil at få til at gå op. Vores samarbejde med Würth om at få styr på kemien tog et halvt år – men det var et både hurtigt og professionelt samarbejde”, fortæller Hanne Bech. Som led i deres overblik over kemien fik EnergiMidt i samarbejde med Würth-sælgeren udarbejdet nogle mapper, som hver enkelt montør kan have med i bilen. Oversigtsmapperne indeholder en oversigt over produkterne samt hvilke værnemidler, der skal bruges til hvilke produkter. På den måde kan hver enkelt montør både få overblik og nemt genbestille, når han er ved at løbe tør. Hanne Bech fortæller, at EnergiMidts montører nu ofte selv finder produkter på Würths hjemmeside.

Den bedste og billigste løsning
Samtidig med konverteringen til Würths kemiprodukter blev samtlige ca. 200 montørbiler hos elselskabet udstyret med en sikkerhedstaske med værnemidler, kemiprodukter samt en oversigtsmappe med produkttyperne fra Würth. Hanne Bech fortæller, at det har været lidt af en udfordring at få montørerne til at ændre vaner, så de ikke længere selv tager ud og køber det, de evt. mangler, men blot henvender sig i indkøbsafdelingen. Her sørger de for hurtig bestilling, og da Würth leverer fra dag til dag og har så bredt et sortiment, fungerer det perfekt.

”Siden vi har fået det hele samlet hos Würth, er det hele blevet meget mere overskueligt, og det sparer os både tid og penge. Nu får vi en faktura fra ét firma i stedet for 10-12 forskellige. Vi sparer både fragt og behandlingsgebyr på fakturaerne. Det kan godt være, at der er nogle enkelte produkter, der er lidt dyrere, end hvad vi ellers kan få, men samlet set er det her klart den bedste og billigste løsning for os”, lyder det afsluttende fra Hanne Bech, EnergiMidt.

Würth Danmark A/S
Montagevej 6
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12561113
P nummer: 1002925398

Send til en kollega

0.062