23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kom med og hør hvordan du finder den rigtige lærling

Hvordan trives autobranchens unge? Undersøgelse viser fremgang, men med rum til forbedring. Får du de rigtige lærlinge? Udviklingen gør det relevant, om den nye lærling vil arbejde med benzin eller med el. Kom til debatmøde med spændende oplæg.

For fjerde år i træk har AutoBranchen Danmark undersøgt trivslen på autouddannelserne på erhvervsskolerne, og når de unge er i praktikforløb i virksomhederne. Næsten 450 elever fra 15 forskellige skoler fordelt over hele landet, har svaret på undersøgelsen.

Denne gang har vi ikke kun spurgt til elevernes trivsel. Vi har også spurgt om deres indstilling til grøn omstilling og deres interesse for at arbejde med den nye teknologi. Det har vi gjort for at blive klogere på, om branchen markedsfører især mekanikerjobbet rigtigt.

En lille afsløring: kun 14 procent har svaret, at de er mest interesserede i El- og hybridteknik, IT og fejlsøgning. 30 procent har svaret, at de ikke ønsker at arbejde med grøn omstilling.

Trivslen på skolen er uændret omkring de 85 procent for begge køn. Især for kvinderne er trivslen på arbejdspladsen steget markant. 78 procent – næsten otte ud af 10 kvindelige lærlinge svarer, at de trives godt eller meget godt på arbejdspladsen. Det er en forbedring på næsten 11 procentpoint. Der er dog stadig en forskel på mænd og kvinders trivsel, men forskellen er mindsket.

Tag meget gerne en medarbejder/kollega med. Det kan være en lærling, svend, HR-ansvarlig eller andre.

Hør mere tirsdag den 21. marts kl. 16-18.30 hos Bilcentret A. Nielsen, Mandal Alle 15, 5500 Middelfart.

Program for dagen

16.00-16.10     Velkomst ved Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark

16.10-16.45      Kønsbalancen er skæv i mange brancher. Hos Boss Ladies arbejder Foreningen Divérs med, hvordan man kan rekruttere bredere blandt minoritetsgrupper og bl.a. sikre en bedre kønsbalance. De har gode erfaringer fra arbejdet i byggebranchen, som projektleder Duygu Cakir vil fortælle om.

16.45-17.05      Præsentation af hovedpointer fra AutoBranchen Danmarks trivselsrapport blandt erhvervsskoleelever og plads til spørgsmål fra deltagerne v/Carsten Ritter, kommunikations- og uddannelses-konsulent, AutoBranchen Danmark

17.05-17.30      Hvad forventer de kommende lærlinge af deres arbejdsplads? Mediebureauet Companyoung er Danmarks førende, når det gælder tiltrækning af unge til virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Med et omfattende analysearbejde i ryggen, løfter Client Manager Maria-Louise Vadskær sløret for, hvad de unge drømmer om.

17.30-17.55      Lad os høre fra de unge selv. To lærlinge fra Dansk Metal sætter ord på, hvordan arbejdsgiverne skal agere, hvis de vil være en attraktiv arbejdsplads.

17.55-18.30      Vi debatterer i plenum, mens vi spiser en sandwich og forhåbentlig bliver enige om, hvad vi bør arbejde videre med i 2023 for at finde flere dygtige lærlinge til autobranchen.

Autobranchen Danmark
Langebrogade 1, st.
1411 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK54971214
P nummer: 1003106018

Kontaktperson

CR
Carsten Ritter
Kommunikations- og udviklingskonsulent
cr@abdk.dk

Send til en kollega

0.047