23948sdkhjf

Mazda genopliver wankelmotoren – skal bruges i plugin-hybrid

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Mazda lancerer en hybrid for nørderne – MX-30 får en rækkeviddeforlænger i form af en nyudviklet wankelmotor, som skulle give et forbrug på 100 km/l, og så bliver den tilmed hurtigere end den rene elversion. Mazda er tilmed klar med danske priser.

Mazdas første elbil MX-30 har ikke fået den store succes herhjemme, og det skyldes måske, at batteriet er bare 35,5 kWh stort. Officielt giver det en rækkevidde på kun 200 kilometer ifølge WLTP. Det er ikke meget, men nu er Mazda selv på vej med en løsning, de kalder MX-30 R-EV. En løsning, der kan få det til at stritte på nørder. Mazda har nemlig genopfundet deres tidligere varemærke – wankelmotoren.

Mazda MX-30 - lækkert knaldtilbud med latterlig rækkevidde

Det er stort set kun Mazda, der har brugt wankelmotoren i de senere år, og selv de droppede teknologien, da stoppede produktionen af RX-8. Men nu er de altså tilbage med en nyudviklet motor, specifikt designet som generator. Fordelen ved wankel-designet, hvor et stempel kører rundt i en oval cirkel, i stedet for op og ned, som vi kender fra en almindelige forbrændingsmotor, er, at den har færre bevægelige dele, er derfor lettere og har færre vibrationer.

Læs hele artiklen her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.125