23948sdkhjf

DENSO og Honeywell udvikler e-motor til Liliums jet

| Medlemsnyhed | Indrykket af DENSO Europe B.V.

DENSO og Honeywell har i samarbejde udviklet e-motor til Liliums jet, der er 100 % el-drevet

En lille og let, elektrisk motor skaber højt output til at drive Lilium Jet.

VIGTIG BEMÆRKNING: DENSO Aftermarket er stolte af at dele deres tekniske viden og erfaring, men bemærk venligst, at den teknologi, der er nævnt i denne artikel, er OE-teknologi, som endnu ikke er tilgængelig i vores Aftermarket-udvalg.

DENSO Corporation (DENSO) - en førende producent af OE-komponenter og leverandør af systemer - og Honeywell, som er førende inden for luftfart, udvikler i samarbejde en elektrisk motor (e-motor) til Lilium Jet. Det er det første produkt, der er udviklet af Honeywell og DENSO sammen, siden de indgik i et formelt samarbejde, og det markerer DENSO’s vej ind på markedet for luftfart. De to virksomheder vil arbejde sammen med Lilium - som har udviklet den første helt elektriske jet til lodret start og landing (”eVTOL”) - om at integrere e-motoren i Liliums luftfartøjsmotorer.

Elektriske luftfartøjer er ikke blot lydsvage og komfortable, men også bæredygtige, da de ikke udleder CO2. Da mobilitet antager flere og flere forskellige former, udgør mobilitet ad luftvejen en potentiel løsning på transportproblemer, som f.eks. trafikpropper i bycentre, CO2-udledninger og vanskelig adgang til transport i ikke så befolkede områder.

Lilium blev grundlagt i 2015 og skaber en bæredygtig og lettilgængeligt måde at transportere mennesker og gods på i regional sammenhæng. Lilium har designet, bygget og testet teknologidemonstrationsanlæg og inviterede verden til se med, da de som pionerer gik videre til den næste fase af flyvning.

E-motoren til Lilium Jet består af en rotor og en stator, der vejer ca. 4 kg og har en udgangseffekt på 100 kW. Både rotoren og statoren har et unikt design, der både er begrænset i omfang og heller ikke vejer ret meget, så det kan leve op til Liliums mål for ydelse. Dette egenudviklede, højtydende system, som teams fra Lilium, Honeywell og DENSO allerede har arbejdet på i næsten to år, imponerer med exceptionel ydelse og pålidelighed helt uden den emission ved drift, der ellers typisk forbindes med kommercielle jetmotorer.

DENSO og Honeywell påbegyndte fælles forskning i 2019 og underskrev en allianceaftale i starten af 2021 om at designe, udvikle, producere og sælge elektriske fremdriftssystemprodukter til elektriske og hybride-elektriske luftfartøjer.

Stéphane Fymat, Vice President og General Manager hos Urban Air Mobility, Honeywell Aerospace udtalte: ”Honeywell har befundet sig i frontlinjen mht. innovation inden for luftfart i et århundrede, og vi er stolte af at arbejde tæt sammen med DENSO og hjælpe med at vise vejen ind i en tidsalder med eldrevet luftfart. Liliums innovation, kombineret med vores erfaring inden for luftfart, vil bidrage til at skabe renere og mere bæredygtige måder for folk at rejse på i de kommende århundreder.”

Jiro Ebihara, Senior Executive officer og leder af Electrification Systems Business Group at DENSO, udtalte: ”Det er en ære for os at bidrage til at gøre luftfart eldrevet sammen med Honeywell og Lilium. Den fælles udvikling af e-motoren konsoliderer DENSO’s vellykkede indtog i luftfartsindustrien, hvilket giver os muligheden for at øge elektrificering af fartøjer og køretøjer både på land og i luften. Det støtter vores bestræbelser på at skabe en mere effektiv og bæredygtig fremtid.”

Yves Yemsi, Chief Operating Officer hos Lilium udtalte: ”Liliums indkøbsstrategi er at knytte bånd til de udbydere af teknologi, der har den mest passende ekspertise. Vi gør allerede store fremskridt med Honeywell vedrørende deres Honeywell Anthem integrerede pilotcockpit og flyvestyringscomputere, og det glæder os at uddybe vore relation ved også at indgå partnerskab med Honeywell og DENSO om vores e-motor. Samarbejdet med disse to kraftcentre fører os videre mod en revolution af regional luftbåren mobilitet.”

Dette arbejde understøtter både Honeywells og DENSO’s strategier. Det skubber ekstra på DENSO’s to fantastiske formål: Grøn – opnåelse af CO2-neutralitet i 2035 – og ro i sindet – bidrager til en mere sikker og problemfri verden for alle. For Honeywells vedkommende udvider det virksomhedens brede udvalg af brugsklare teknologier, som hjælper kunder med at øge bæredygtigheden og levere effektiv drift.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
DENSO Europe B.V.

Hogeweyselaan 165
1382 JL Weesp
Netherlands
DENSO Europe B.V.

Send til en kollega

0.109