23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kulturforum præsenterer: Fortryllende farveglæde med 'den tyske Chagall' Emil Wachter

Kulturforum Würth Kolding viser den store udstilling: Fortryllende farveglæde med værker fra Sammlung Würth af den tyske kunstner Emil Wachter.

Maleren, grafikeren, skulptøren og teologen Emil Wachter blev født den 29. april 1921. Selvom hans kunst afviger fra samtidskunstens etablerede standarder, var han alligevel fast forankret i den europæiske kunst- og kulturtradition. Wachter måtte ufrivilligt stoppe sine teologi- og filosofistudier for at afsone militærtjeneste i Rusland og Frankrig. Han begyndte at male oliemalerier, mens han stadig var soldat. Efter Anden Verdenskrig studerede han maleri og skulptur på akademierne i München og Karlsruhe bl.a. under Erich Heckel. Efter selv at have undervist på Kunstakademiet i Karlsruhe, slog han sig ned som fuldtidskunstner. I midten af 1950’erne blev han specielt for sin sakrale kunst kendt hos et bredere publikum.

Det centrale i Wachters værker er mennesket og den menneskelige eksistens’ grundlæggende spørgsmål, og en af hans største inspirationskilder til værkerne er med hans uddannelse in mente ikke så overraskende bibelen. Men man kunne kalde ham kunstnerisk universalist, da hans billedkosmos omfatter næsten alt – bibelske og profane temaer, historie og politik, himmelsk og jordisk kærlighed, natur, dyr og fugle.

Farveholdningen i hans værker spænder bredt fra de meget klare, stærke og lysende farver med en ekspressiv karakter, der leder tankerne hen på Marc Chagall (1887-1985), og til skrøbelige og sarte smukt kolorerede akvareller i douce naturtoner. Hos Wachter er de fantastiske og fortryllende farver først og fremmest en fremstilling af lyset og dermed også i hans optik – transcendens. Ud over værker med mere metaforiske temaer præsenterer Kulturforum et udvalg af Sammlung Würths beholdning af Emil Wachters skitser, akvareller og malerier, der inden for klassiske discipliner som landskaber, stilleben og portrætter udfolder en fantastisk og fortryllende farveglæde.

www.kulturforum.dk

Würth Danmark A/S
Montagevej 6
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12561113
P nummer: 1002925398

Send til en kollega

0.063