23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Her er årets bedste vinterdæk – og de værste

Der er markante forskelle i bremselængden mellem top og bund i årets store test af 33 nye vinterdæk – selv på våde danske vinterveje. Det samme gælder for slidstyrken på dæk – de bedste holder næsten 20.000 kilometer længere.

Hvor ondt mon det gør at ramme et stationært objekt med 39 km/t? Hvis du ikke har lyst til at opleve det på egen krop, så læs med her. For i FDM’s årlige vintertest, viser der sig endnu engang at være markant forskel på bremselængden på de bedste og dårligste dæk. Og det er altså ikke på is eller sne, men faktisk på våd asfalt.

FDM slår fast: Helårsdæk er dårligst

I gruppen 185/65 R15 bremsede det bedste dæk fra 80 til 0 km/t på 36,9 meter, mens det dårligste dæk brugte hele 10,8 meter mere, før bilen stod stille. Det betyder, at bilen med det dårligste dæk kørte med 39 km/t der, hvor bilen med de bedste dæk holdt stille.

Optimeret til våde veje
De senere års milde vintre har ganske vist fået mange til at vælge helårsdæk, men bliver vinteren i år mere hvid end grå, er sikreste vej frem de halvårlige hjulskift. Vinterdæk giver nemlig stadig det bedste vejgreb i vinterføre, men det er ikke ligegyldigt, hvilke vinterdæk, man vælger.

Læs mere her

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047