23948sdkhjf

Sådan får du den perfekte kør selv ferie

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Årerne med corona lader til at have gjort kør selv ferie populært igen. Men er din bil i topform til turen? Du risikerer nemlig at skulle med toget hjem, hvis bilen bryder sammen.

Huset er booket og færgebilletten købt, for om få dage peger også jeg snuden på min gamle stationcar mod Italien. Lige som mange andre danskere, er vi efter corona vendt tilbage til disciplinen kør selv ferie Italien. Men hvordan får du og familien egentlig den bedste oplevelse, når I skal tilbringe mange tusinde kilometer i bilen. Det forsøger vi at svare på her. 

Gør bilen klar
Lad os starte med bilen. Den skal nemlig helst være i sin bedste form, så du er sikker på, den kan klare turen til og fra jeres destination. Det nemmeste er at køre den til service, hvor du med fordel kan nævne, at bilen skal fragte jer på ferie.

Mangler du den perfekte ferie-bil? Tjek alle vores diesel-stationcars med aircondition lige her

Men hvis du vil spare penge, så kan du også selv lave et tjek selv. Tag oliepinden op og tjek niveauet – der er to streger på oliepinden, og olien skal gå over nederste streg, men under øverste. Tjek farven på bremsevæsken. Er den sort, skal det skiftes. Fyld derefter sprinklerbeholderen helt op med sprinklervæske. Konstater at klimaanlægget virker og få det eventuelt tjekket og efterfyldt på dit værksted. Husk også at tjekke olieniveauet i servostyringens oliebeholder.

Er dækkene tæt på at være nedslidte, så skift dem. Rådet for Større Dæksikkerhed anbefaler en mønsterdybde på mindst tre millimeter. Vær opmærksom på, at mange bilmærker anbefaler et højere dæktryk, hvis bilen er tungt lastet og skal køre stærkt. Det kan du læse mere om i bilens instruktionsbog eller i dørsiden. Glem ikke at tjekke reservehjulet. Tjek, at alle lygter og pærer virker.

Tysk køreglæde - brugttest af BMW 520d

Tjek støddæmpere: Når du trykker ned på bilen, skal den falde til ro med det samme. Hvis ikke, har du dårlig vejkontakt, og bilen bremser, styrer og kører dårligere. Gør ruden ren indvendig og udvendigt før feriestart. Tjek, at vinduesviskerne ikke er revnet i enderne. Hvis de trækker striber, så skift dem.

Læs hele artiklen her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.11