23948sdkhjf

Postmand Per på afveje – Dangel Peugeot Partner

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Nu kan du købe dig en Peugeot Partner eller Opel Vivaro, der i skoven får selv en ægte offroader til at skamme. Peugeot og Opels danske importør har nemlig startet et samarbejde med den franske specialist Dangel

Peugeot Partner er verdens mest snusfornuftige og kedelige familiebil – altså lige indtil franske Dangel får fingrene i den. Så bliver den pludselig forvandlet til en ægte offroader, der kan klare forhindringer, hvor kun en Land Rover ellers kan komme frem. Og derfor er vi taget til lige netop Land Rover Experience Danmark, der ligger i de smukke bakker ned til Vejle fjord. Vi starter på den tekniske bane med spredte knolde store som olieønder. De er dejligt udfordrende for drivlinjen, fordi mindst et af de fire hjul svæver frit i luften.

Det elektriske bud – Peugeot e-Expert

Men inden vi kører videre, er det måske lige på sin plads at forklare lidt om Dangel. Firmaet er fransk og grundlagt i 1978, hvor Monsieur Henry Dangel fik lov at ombygge to Peugeot 504 stationcars med firehjulstræk direkte af Peugeot. Sidenhen har samarbejdet mellem de to virksomheder været tæt, og fordi Peugeot står i spidsen for Stellantis, så kan Dangel i dag trylle med hele varebilsprogrammet fra Citroën, Opel, dele af Fiat og selv Toyota Proace.

Sådan forvandles en varevogn til firehjulstrækker

I Danmark har den danske importør dog besluttet, at man udelukkende fokuserer på Opel og Peugeot. Det betyder, at du fremover kan gå ind til din varevognsforhandler fra Opel eller Peugeot og bestille en firehjulstrukket varebil. Så får Dangel modellen leveret direkte fra fabrikken, hvor den allerede er forberedt til firehjulstrækket. Hos Dangel installerer man så først og fremmest en bagaksel med træk, og en transfergearkasse, som boltes på den almindelige gearkasse. Den giver ikke nogen form for reduktion i gearingen, men sender blot moment til bagakslen. Momentet overføres via en viskosekobling, og denne type kobling kræver en smule slip fra forhjulene, før kræfterne sendes videre til baghjulene. Hos Dangel virker systemet dog overraskende effektivt ude i terrænet.

Læs hele artiklen her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.844