23948sdkhjf

EL-egant brite - vi tester Jaguar I-Pace Black

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Vi kører I-Pace Black, som er seneste aftapning af elbilen fra Jaguar. Teknisk sprænger den ingen rammer, men der er alligevel noget over den britiske elbil, som imponerer med masser af køreglæde.

Det er næsten glemt nu, men det var faktisk Jaguar, der var først på markedet med en stor, luksuriøs eldreven SUV. Det var tilbage i 2018, og det år snuppede I-Pace samtlige priser i bilbranchen, for Audi havde stadig ikke lanceret e-tron. Så skulle du have en elektrisk SUV, var der kun et alternativ, og det hed Tesla Model X. Det er svært at forestille sig i dag, hvor elbiler i alle former knopskyder, som naturen i maj.

Den elektriske gentleman - brugttest af Jaguar I-Pace

Det er måske også en af årsagerne til, at I-Pace lige så stille er gledet fra salgslisterne og over i glemmebogen. Udviklingen blandt elbilerne er rivende, og der findes i dag utallige hurtigere, mere rummelige, billigere, hurtigere ladende elbiler med længere rækkevidde end I-Pace. Men i den seneste variant Black, viser I-Pace alligevel, at den stadig kan noget.

Svensk rundtur
Der er vel aldrig nogen, der har påstået, at Jaguar laver de bedste biler. De er først og fremmest kendt for at være lækre, luksuriøse, komfortable og måske velkørende, og det er ændrer sig ikke i den elektriske I-Pace. For lad os bare være ærlige. Det store batteri på 90 kWh, giver en officiel rækkevidde på 415 kilometer. Til sammenligning klarer en Volkswagen ID.4 med 77 kWh en officiel rækkevidde på 517 kilometer.

Den elektriske rumraket - brugttest af Tesla Model X

Vi testede bilen på en ødegårdstur til Sverige, hvor lademulighederne er begrænsede, så rækkevidde er vigtig. Heldigvis var vejret mildt, og 221 kilometer med 110-120 km/t resulterede i, at vi havde brugt 70 procent af batteriets kapacitet. Det gik fint, men turen havde nok ikke været helt så nem, hvis det havde været -5 grader og ikke 15.

Læs resten af artiklen her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078