23948sdkhjf

Drømmer du om en brugt BMW 520d? Her er de bedste råd

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Køreglæden er høj for hele familien, når man kører BMW 5-serie. Men hvordan fungerer den som brugtkøb? Vi tester G-serien, og finder de få fejl, du skal være klar på, hvis du også vil være godt kørende.

Okay – jeg er en smule farvet i denne sammenhæng. Derhjemme har jeg selv en hvid BMW 520d Touring (godt nok fra 2009), så det er nemt at finde sig til rette i denne måneds brugttest. I min bog er en 5-serie Touring, uanset årgangen, nemlig den perfekte familiebil. Her får du sublim kørekomfort, rigelig plads til familien, og solid tysk teknik – eller hvad. Det er det, vi skal finde svaret på her.

En tysk klassiker - brugttest af Mercedes E-Klasse

Til opgaven har vi lånt en M-speccet BMW 520d Touring hos Brdr’s Auto i Taastrup ved København. Bilen er fra 2018, har kørt 101.000 kilometer, og koster 469.800 kroner. M-udstyret får testbilen til at se skarp ud med de større spoilere og 18 tommer fælge i M-design. Indvendigt modtages du af et lækkert M rat og lædersæder, som er klar til at forkæle dig over rigtig mange kilometer, for 520d er først og fremmest en autobahn-cruiser, der med sit lave støjniveau og stærke retningsstabilitet, kan æde kilometer efter kilometer uden at gøre sin chauffør træt.

Brugttest – Audi taber forspringet med A6

Apropos mange kilometer, så er der visse ting, du bør kigge efter, hvis du vil købe denne generation 5-serie, som internt kaldes G30 for sedan og G31 for Touring. Og til at hjælpe os har vi taget en snak med indehaveren af Bimmerupgrade i Søborg, Pouria Taghavi, og Henrik Blicher, som ejer German Autocare i Glostrup. De er begge enige om, at Adblue-tilførslen kan drille på modeller med dieselmotor. Selve blandingen, som er urea, kan krystallisere og stoppe til. Der kan også opstå en fejl i styreenheden, der docerer mængden af urea, og der er ikke andet at gøre end at bytte til nyt. Og en ny styreenhed koster 7.000 kroner plus montering.

Læs hele brugttesten her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.079