23948sdkhjf

Top 5 mest solgt drivaksler 2021

| Medlemsnyhed | Indrykket af Becker Parts ApS

Hvor kan man købe en billig drivaksel til sin bil?

Vores 5 mest solgt drivaksler sidder på de her biler

  1. VW passat
  2. Toyota Aygo / Citroen C1
  3. Toyota Avensis
  4. Audi A4
  5. Ford Mondeo / Ford S-max

Hvilken funktion har en drivaksel?
En drivaksel kaldes også en trækaksel, men i denne artikel kalder vi det bare for en drivaksel.
En bil har typisk 2 drivaksler, som sidder på forhjulene, hvis bilen er forhjulstrukket og på baghjulene, hvis bilen er baghjulstrukket. Hvis bilen har 4 hjulstræk sidder der en drivaksel ved alle 4 hjul.

En drivaksels funktion er at overføre kraften fra bilens motor til hjulene.
Det sker via gearkassen. En drivaksel er aflang og har et led i hver ende. Det ene led sidder fast i gearkassen og det andet led sidder i bilens hjulnav. Gearkassen sidder ofte lidt til venstre i en bil og derfor er den venstre drivaksel ofte kortere end den højre drivaksel.

De led der sidder i hver ende af drivakslen kaldes drivled (eller trækled). Drivleddet skal holdes smurt af noget fedt, der følger med, når man køber et nyt drivled. Der sidder en manchet uden om drivleddet, som har til funktion at beskytte drivleddet mod skidt og snavs fra vejbanen.

Hvordan ser man om en drivaksel skal skiftes?
Tegn på at en drivaksel er defekt kan være at bilen giver rystelser eller lyde, der næsten kan lyde som et maskingevær. Især når man drejer. Det kan også lyde som en "klunk" lyd.
Drivakslerne skal helst have en mat og blank overflade, da akslen skal være i balance. Derfor skal der helst ikke være meget rust på.
Drivakslerne må heller ikke have slør. Det kan man teste ved at rykke i akslen ved leddet.
Når man skifter drivakslen er det en god ide at sikre sig at pakdåsen ved gearkassen er intakt, så man ikke risikerer at den spilder gearolie.

Hvordan forebygger jeg at få en defekt drivaksel?
Det er altid en god ide at tjekke om manchetterne på drivakslerne har rifter eller lignende. Det er også en god ide at tjekke at spændebåndene om manchetter sidder stramt til. På den undgår man at der kommer skidt ind til drivleddet og sikrer sig, at fedtet ikke bliver slynget ud ved kørsel.

Hvor kan man købe en billig drivaksel?
www.becker.dk koster en drivaksel typisk 850-1400 kr. Vores kunder sparer ofte flere tusinde kroner, når de køber en drivaksel.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Becker Parts ApS

Egegårdsvej 28
8920 Randers NV
Danmark
Becker Parts ApS

Send til en kollega

0.078