23948sdkhjf

Køreglæde for hele familien - brugttest af Ford Focus

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Vi brugttester den køreglade familievogn Ford Focus. Og den giver måske smil på læben på en snoet landevej, men hvordan er det, når den er brugt, og det er dig, der skal betale for omkostningerne?

Ford Focus stationcar er formentlig den mest køreglade familiebil, du kan købe uden at være millionær. Men hvad nu, når den ikke kører – kan du stadig være glad for Focus der? Vi kigger på alle fejlene ved Fords populære familiebil.
Ford har en særlig evne til at lave biler, der bare kører godt. Det er lige meget, om du sætter dig ind i en gammel Fiesta eller en ny S-Max, så kører de begge bare lidt mere som en gokart end alt andet, der udbydes til menneskepenge. Det gælder også for den seneste generation Focus, for styretøjet har en respons, som man kun oplever i en sportsvogn, og undervognen er fast og uden krængning. Det mærker vi hurtigt i testbilen, som er lånt hos Andersen Biler i Høje Taastrup. Den ser skarp ud med sin sort lakering og 18 tommer fælge. Bilen er fra 2019 og har kørt 57.000 kilometer og koster 239.900 kroner.

Testbilen er udstyret med Fords nyudviklede 8-trins automatgearkasse, kaldet 8F24, og vi mærker hurtigt, at den har en tendens til at hakke lidt under kørslen, specielt hvis du ombestemmer dig. Altså giver gas, så tøver, og så giver gas igen, så får du hak eller ryk fra gearkassen. Det er et problem, som vi hører flere ejere beklage sig over. Du skal dog ikke være bekymret for, at den er lige så træls som den gamle dobbeltkoblingsgearkasse DPS6, bedre kendt som PowerShift. Der er ikke noget, der tyder på, at 8F24 har problemer med holdbarheden, den er bare lidt brysk. Når det er sagt, så er den manuelle 6-trins gearkasse stram og præcis, og tilfører køreglæde, hvis du kan lide at udnytte de gode køreegenskaber.

Eco-bæst
Testbilen er udstyret med den efterhånden velkendte – og til dels berygtede – 1,0 liters Ecoboost-motor. Det er en trecylindret motor, som har skovlet priser ind, men ...

Læs mere på Biltorvet her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.079