23948sdkhjf

Færre døre og flere cylindre – Land Rover Defender 90

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Den nye Defender skal redde Land Rover fra afgrunden, og med en 90 tommers variant og ny sekscylindret diesel er der kommet forstærkninger til. Vi tager Defender med på et lille sjællandsk eventyr for at undersøge, om du skal have tre eller fem døre.

Vi tager den nye Land Rover Defender 90 på mini-eventyr i den danske sommer, for at teste om du kan leve med bare tre døre, når du nu får to ekstra cylindre. Svaret er nej, men den nye dieselmotor er til gengæld vidunderlig.

Der findes få ting, som er dummere! Tillad mig at sætte scenen. Du har lige hentet den splinternye Defender 90 hos forhandleren – hele Land Rovers håb, og konkret måske den eneste bil i Danmark. Men udkørslen fra forhandleren er blokeret af en kæmpe autotransporter, som ikke lader til at flytte sig foreløbigt. På forsiden af huset er der en græsplæne, men snildt kan liste en Land Rover over.

Måske derfor har nogen strategisk placeret granitblokke i 30-40 centimeters størrelsen, så man ikke kan skyde ’genvej’. Det faktum har jeg dog totalt glemt, da jeg stoppede foran autotransporteren for at overveje næste træk og koble min telefon til bilen. Så da jeg manøvrerer den høje, men korte brite mod græsset, er jeg lykkeligt uvidende – indtil et dyrt-lydende klonk flår mig ud af en dagdrøm. Jeg har halvt forceret en af de forpestede granitblokke i sådan en vinkel, at stenen har banket mod højre baghjulsophæng, men da jeg med hjertet i halsen kravler under bilen, har stenen ikke gjort andet, end hvad der svarer til en hudafskrabning på den sorte matte lak på bærearmen.

Det var så terrændelen af denne test – overstået inden bilen havde forladt forhandleren. Jep, når vi rykker på Biltorvet, så rykker vi!

Spøg til side. Testbilen er udstyrsvarianten Standard, så her er skruefjedre og en frihøjde på ikke synderligt imponerende 22,5 centimeter, og denne test har ikke til formål at teste den nye Defenders evner i terrænet. Hvert fald ikke mere end de fleste danskere kunne drømme om at udsætte en bil for, som har en startpris på en rund million. Men vi skal på eventyr med tagtelt på taget, for den slags skal en Land Rover også kunne klare.

Mod Møn
Mission er køre Sjælland flad på en weekend, to voksne, en femårig og en 40 kilos labrador, og vi starter med at køre mod den primitive campingplads Pomlerende på det østlige Møn. Her havner du ude i en ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.141