23948sdkhjf

Fransk teknik og tysk design – her er den nye Opel Astra

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Fransk-ejede Opel er klar med en ny Astra, de har forsøgt at gøre så tysk, som muligt. Heldigvis er den frisk og fræk at se - og kan nu fås med plugin-power.

Den nye Astra er et fransk/tysk produkt, men designet er skarpt, og den nye model byder på skarpt lys og plugin-power.

Det er ikke sikkert, de gamle cigarrygende mænd med tophat, som bor omkring Rüsselsheim, er kommet sig ovenpå chokket endnu. Men faktum er, at Opel er ejet af franske PSA Group. Det kan godt ryste en konservativ tyskers selvforståelse, men måske behøver det hele ikke at være frølår og rødvin. Opel har nemlig præsenteret den nye Astra, og tyskerne har i hvert fald travlt med at understrege, at den både er designet og udviklet, og skal tilmed produceres i Rüsselsheim, hvor Opel hører til.

Den nye Astra er bygget på tredje generation af EMP2 platformen, som er udviklet af Peugeot og Citroën. Fordelen er, at den er meget fleksibel, og for første gang kan Astra nu tilbydes som plugin-hybrid. Den er også billig at producere, blandt andet fordi affjedringen er relativt simpel med McPherson hjulophæng foran og torsions-bar på bagakslen.

Bilen, der først bliver præsenteret som en 5-dørs hatchback, har et kortere front udhæng. Det betyder, at Astra kun er fire millimeter længere end sin forgænger, på trods af at akselafstanden er vokset 13 millimeter. Det burde give minimalt mere benplads på bagsædet, og baggagerummet rummer 422 liter.

Skarp design
Først kom Mokka, så Crossland og fornylig Grandland. Nu er det Astras tur til at iklæde sig Opels nye designfilosofi. Den nye Astra er derfor udstyret med Opels horisontale Vizor-front, de karakteristiske vinge-kørelys og den ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.094