23948sdkhjf

Den grønne svensker – Volvo XC40 Recharge Twin

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Volvo har skohornet to potente elmotorer i den ellers så milde familie-crossover XC40. 408 hestekræfter og 0 til 100 km/t på 4,9 sekunder, men kan det være et vindende salgsargument, hvor konkurrenterne er skarpere end nogensinde?

Volvo vil være lige så grønne, som de er sikre. Det gør de med både grønt stål og batterier, som garanteret ikke er blevet lavet med afrikanske børnehænder. Til gengæld har de indtil nu manglet en reel elbil.

Veganer-jern? Volvo drømmer om bæredygtigt stål

Men nu er Volvo altså endelig klar med deres første elbil. Der var godt nok noget med en C30 for små ti år siden, men den ombyggede benzinbil tæller dårligt med. XC40 Recharge Twin hedder den nye – navnet er ikke ligefrem mundret, men Recharge er Volvos navn for elektrificerede modeller, og Twin antyder, at denne bil har to motorer. XC40 har nemlig fået de to elmotorer fra Polestar 2, som jo officielt er et andet bilmærke, men afstanden er altså ikke større, end både batteri og motorer er identiske mellem de to modeller.

Vi kører Polestar 2 – er det på tide at sælge Teslaen?

Det betyder først og fremmest, at Volvo’en er hamrende potent, for tilsammen yder de to elmotorer 408 hestekræfter og 660 Nm. 0 til 100 km/t kan ekspederes på 4,9 sekunder, men oplevelsen fra 80 til 120 km/t er faktisk den, der rammer dig for alvor. Træk udenom en langsommere bil på landevejen, tramp speederen i gulvet, og bliv ramt af kræfterne, som sad du på selveste Thors hammer. På et splitsekund kører du 120 km/t, og om ikke andet er det trafiksikkert, fordi overhalingen overstås på rekordtid.

Køreglad
På plads og praktik er den elektriske variant stor set som de almindelige modeller. Der er god plads på bagsædet, mens bagagerummet er skrumpet fra 460 til 414 liter, men den vinder lidt igen på et frunk med 31 liter til ladekabler.

Volvo vil garantere bæredygtige batterier med ny computerteknologi

Crossover stylte-stilen til trods, viser den elektriske XC40 sig faktisk fra sin bedste side på ...

På hvad? Læs videre her. 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.078