23948sdkhjf

Veganer-jern? Volvo drømmer om bæredygtigt stål

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Volvo vil være miljøduksen, og indgår nu samarbejde om at anvende grønt stål, som har potentiale til at reducere CO2-slippet markant.

Stål er en af de mest svinende industrier i verden, men central for bilproduktion. Og når man som Volvo drømmer om at være klimaneutral i 2040, så skal der grønt stål til. Derfor indgår de nu et samarbejde med den svenske stålindustri.

Volvo pudser den grønne glorie, og har en mission om at kunne producere biler klimaneutralt i 2040. Det er jo en skøn vision, som hænger dejligt sammen med elbiler, men der er dele af en bilproduktion, som traditionelt har været rigtig tunge på klimaregnskabet. En af dem er stålproduktionen – ét tons stål udleder to tons CO2, og årligt bliver der produceret omkring 1,8 milliarder tons stål, så der er et potentiale for forbedringer.  

Derfor går Volvo nu sammen med den svenske stålproducent SSAB for i fællesskab at udforske fossilfrit stål til brug i bilindustrien. SSAB startede allerede deres HYBRIT-initiativ i 2016, sammen med jernmalmproducenten LKAB og energifirmaet Vattenfall. Det sigter mod at erstatte koks, der traditionelt har været anvendt i jernmalmbaseret stålfremstilling, hvor man har behov for enormt høj varme.

I stedet vil man bruge elektricitet fra vandkræftværker og vindmøller og brint. Resultatet forventes at...

Læs mere på Biltorvet her.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.066