23948sdkhjf

Tørretumblere – godt eller skidt?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Engang blev tørretumblere kun brugt i nødstilfælde – eller det var, hvad du gav som undskyldning for at have den.

Det var til ungernes flyverdragter, når de skulle bruges igen senere på dagen eller lignende. For tørretumblere var noget djævlen havde skabt i vrede til den dovne husmor. Sådan er det heldigvis ikke mere. For der er sket en kæmpe udvikling inden for tørretumblere.

Til at starte med havde tørretumblere udtag – en slange eller rør, der skulle føres ud gennem væggen eller ud af et vindue – så tørretumbleren kunne komme af med den fugt, der kom fra tøjet, når det blev tørret. Senere kunne du vælge mellem tørretumblere med udtag og kondenstørretumblere. Nu kan du vælge mellem traditionelle kondenstørretumblere og tørretumblere med varmepumpe. Og tumbleren med udtag er stort set udgået.

Myter om tørretumblere
Som nævnt har der været flere myter om tørretumblere.

  •       Den bruger oceaner af strøm
  •       Den slider unødigt på tøjet
  •       Den skaber fugt og skimmelsvamp

 

Strømforbruget – falsk
Et højt strømforbrug er hverken godt for klimaet eller for din pengepung. Men i dag energiforbruget mindsket væsentligt ligesom med alle andre hårde hvidevarer. Så du kan skal blot kigge på energimærkningen, hvis du vil finde den tørretumbler, der er billigst i forbrug.

Til gengæld kan det ramme din pengepung pga. prisen på tørretumbleren. Især hvis du vælger en med varmepumpe, der stadig er væsentligt dyrere end en traditionel kondenstørretumbler. Men det tjener sig ind på strømforbruget over tid.

Slid på tøjet – fifty-fifty
Selvfølgelig slider tørringen på tøjet – det gør det også, når du vasker dit tøj. Og det er klart, at du selvfølgelig ikke skal smide dit tøj i tørretumbleren, hvis det fremgår af mærket, at det ikke kan tåle det. For så kan det krybe eller miste faconen.

Men dit tøj kan også tage skade af at hænge ude, hvis det f.eks. hænger i direkte sol, som kan blege tøjet. Derudover kan du risikere at skulle genvaske, hvis der er kommet snavs på, eller det er kommet til at lugte grimt.

Fugt og skimmelsvamp – både og
Hvis du vælger en tørretumbler med varmepumpe, bruges en stor del af det kondenserede vand til at tørre tøjet med, og der kommer således minimal fugt ud i rummet.

En traditionel kondenstørretumbler leder mere fugt ud i rummet, så her er det supervigtigt, at udluftningen er optimal, så du undgår fugt og skimmelsvamp i rummet. Hos Hvidevareshoppen kan du både købe billige traditionelle tørretumblere samt kondenstørretumblere på tilbud.

Husk, at du også kan købe en kombimaskine, hvor du får kombineret vaskemaskine med tørretumbler i én maskine. En kombineret vaske-tørremaskine er at foretrække, hvis pladsen er trang, men I stadig ønsker at kunne både vaske og tørre.

Tørresnor eller tørretumbler?
At hænge dit tøj ud i den friske luft – hvis den altså er det – giver tøjet en god duft. Men har du travlt, er tørretumbleren absolut den hurtigste løsning. Tøjet bliver oftest også blødere efter tørring i tørretumbler.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.062