23948sdkhjf

Næsten alle autostole er nu til at stole på

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Sikkerheden bliver heldigvis bedre og bedre i autostole. Samtidig bliver der længere mellem de skadelige stoffer - men der findes stadig autostole, som du bør undgå.

FDM’s seneste test viser, at autostolene til børn ikke bare er blevet mere sikre. Det er også lykkedes at få bugt med skadelige stoffer i lang de fleste stole. Tre af testens stole falder dog stadig igennem.

Skadelige stoffer og anden kemi har tidligere været en fast ingrediens i autostole til børn. En rigtig dårlig cocktail, når mødre og fædre gør sig umage med netop at undgå den slags stoffer i mad og legetøj, for så at sætte dem i en autostol med de uheldige stoffer. Heldigvis er den slags stoffer efterhånden et sjældent syn i autostole. Det viser årets første store autostoletest, som FDM har lavet i samarbejde med en række europæiske bilklubber og forbrugerorganisationer. Af testens i alt 29 stole falder kun tre modeller igennem på de uønskede stoffer. Her er der tale om Osann Oreo 360°, Swandoo Marie 2 og Besafe iZi Go Modular X1 i-Size.

Siden bilklubberne i 2011 begyndte at teste autostole for skadelige stoffer, har producenterne fået langt bedre styr på deres produktion, så uønsket kemi som ftalater, naftalin og flammehæmmere ikke finder vej til de dele af autostolen, der er i direkte kontakt med barnet. Stofferne benyttes bl.a. i farvestoffer i typisk betrækket, som blødgører i gummi og plastik. 

Producenter fortryder
Faktisk er der sket så store ændringer, at selv de to af de ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.109