23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Seeberg: Bilforhandlere skal kunne undgå lokal nedlukning

I et brev til regeringen og Folketinget opfordrer AutoBranchen Danmark til, at bilforhandlerne kan holde åbent under lokale nedlukninger med væsentlig skærperede restriktioner.

Bilforhandleres salgslokaler og andre dele af erhvervslivet i hver enkelt kommune vil automatisk blive lukket ned, hvis incidenstallet i kommunen kommer over 250 per 100.000 indbyggere. Det er i øjeblikket til fældet i Hørsholm Kommune, der siden 9. maj har lukket en række erhverv ned.

Restriktionerne vil gælde indtil kommunen syv dage i træk har haft et incidenstal på under 250 per 100.000 indbyggere. Samme regler vil gælde i andre kommuner, hvor incidenstallet kommer over 250.

Statens Serum Instituts hjemmeside opdateres mandag-fredag kl. 14 med de seneste incidenstal. På den måde er det muligt for virksomheder at følge med i, om den pågældende kommune nærmer sig en lokal nedlukning eller genåbning.

Behov for fleksibel tilgang
AutoBranchen Danmark støtter, at virksomhederne ved, hvornår deres lokalsamfund vil blive lukket ned og genåbnet, men det er unødvendigt, at skære alle erhverv over en kam udtaler adm. direktør hos AutoBranchen Danmark Gitte Seeberg:

”Vi støtter naturligvis modellen med de automatiske lokale nedlukninger, men der bør være mere fleksibilitet i modellen. En bilforhandler i et industrikvarter har langt bedre forudsætninger for at undgå smittespredning end en lille butik i et storcenter. Derfor har jeg i dag opfordret regeringen og Folketinget til lave en mere fleksibel model, der tager højde for de store butikslokaler, autobranchen har”, siger Gitte Seeberg.

I brevet foreslår AutoBranchen Danmark, at butikker i de nedlukkede kommuner må holde åbent med følgende restriktioner:

  • Arealkrav: En kunde per 250 kvm.
  • Tidsbestilling: Krav om forudgående tidsbestilling
  • Coronapas: Krav om et gyldigt coronapas
  • ”Det er afgørende, at vi kan holde så meget gang i erhvervslivet som muligt. Det er svært at se, hvordan en bilforhandler kan blive et led i smittespredning med så omfattende restriktioner, som jeg har foreslået regeringen og Folketinget i dag”, siger Gitte Seeberg.
Autobranchen Danmark
Langebrogade 1, st.
1411 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK54971214
P nummer: 1003106018

Kontaktperson

HNM(
Henrik Nordstrøm Mortensen (IP)
hnm@abdk.dk

Send til en kollega

0.063