23948sdkhjf

Fiat 500e – den elektriske Fiat du må eje

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Den elektriske Fiat 500e er en af de bedste biler, vi har kørt i år - det er lidt af en overraskelse, men den halvdyre elbil, som både har småt med plads og rækkevidde, er sjov og velkørende som få.

At sætte strøm til 500 er måske det bedste, Fiat har gjort, siden de lancerede den originale Nuova 500 i 1957. Fiat 500e er en af de friskeste og mest letkørte biler, vi har testet i år, men det betyder ikke, at den er perfekt – vi stoppakker den og tager på sommerhustur i frostgrader.

Det er bælgmørkt, og slud pisker mod forruden. Udenfor er det knapt over frysepunktet, og foran os venter en 121 kilometer lang tur. Først ud af byen, så masser af motorvej og til sidst et stræk med glatte og vindblæste landeveje. En giftig cocktail for en elbil, som hverken kan lide kulde eller motorvejshastigheder. Turen er dog ingenting i forhold til de strabadser, jeg netop har måtte overstå.

Det er vinterferie, og vi skal i sommerhus, to voksne, en femårig og en 40 kilos labrador – i den nye Fiat 500e. Det er nærmest en selvmordsmission at få pakket nødvendighederne, og det ender med, at hunden og barnet bliver placeret side om side, mens de sølle 185 liter må sluge både flyverdragt, figenstænger og alt det andet, man nu kunne få brug for. Den nye 500e burde ellers være lidt bedre, for platformen er faktisk en anden end originalen. Den nye 500e er seks centimeter længere og bredere, og akselafstanden er to centimeter længere. Der burde altså være mere plads i kabinen – men prøv at sige det til den femårige, der har en halv labrador på skødet.

Et politiker-løfte
Motorvejen sydover byder på masser af stræk med 130 km/t, men vi holder os til 110 km/t, for jeg er reelt bekymret for, at vi må stoppe på vejen og lade. Vi kører 500 Icon med det store batteri på 42 kWh, som officielt har en rækkevidde på 317 kilometer. Skal du nå den rækkevidde, skal du være ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.203