23948sdkhjf

Det du skal vide om leasing af en bil

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

At drømme om en splinterny bil er noget de fleste kender til. Desværre har ikke alle mulighed for at købe en ny bil her og nu.

Dette indhold er sponsoreret .

Biler, og specielt helt nye, kan koste mange penge, og derfor er det ikke alle der har råd til det, medmindre de har en god opsparing. For at løse dette problem har mange virksomheder indført muligheden for leasing af nye eller nyere brugte biler. Her vil det typisk være muligt at lease en række forskellige biler, også de dyre mærker – eksempelvis audi leasing. Leasing betyder, at du som leasingtager har brugsret over bilen, men at virksomheden, der tilbyder leasingen, altså udlejeren, har ejendomsretten over den. Man kan se leasing som en finansieringsform, der lidt er en mellemting mellem at leje og at låne. Inden du beslutter dig for at lease en bil, er der nogle ting du bør kende til først. 

Operationel og finansiel leasning 
Når du leaser en bil lægger du typisk et beløb til udbetaling inden lejeperioden begynder, hvorefter du betaler en ydelse hver måned i denne periode. Leasingperioden varer normaltvist op til 36 måneder. Der findes operationel og finansiel leasing, hvilket har betydning for, hvorledes din lejeperiode ser ud. 

Ved operationel leasing lejer du i princippet bare bilen i en given periode og afleverer nøglerne igen efter leasingperioden er slut. Det er udlejeren, der står for udgifter forbundet med service og vedligeholdelse, og det er også dem, der tager ansvar for risikoen, hvis bilen nu går i stykker. Det giver dig som bruger stor frihed og mindre bekymring. Den eneste ulempe ved denne leasingform er, at den også typisk er dyrere, da udlejningsfirmaet står med flere udgifter. 

Hvis du hælder til en billigere form for leasing, kan du overveje finansiel leasing. I modsætning til operationel leasing, er det dig der står for udgifterne forbundet med service m.m. Overvej derfor hvad du har råd til på nuværende tidspunkt, og hvor stor en sikkerhed du vil have i din leasingperiode. 

Flexleasing 
Et andet begreb man skal kende til ved leasing, er flexleasing. Ved andre typer for leasing skal man oveni afbetalingen og betale en registreringsafgift. Ved flexleasing er det muligt at betale denne i rater, for den periode du benytter dig af bilen. Selvom det typisk er udlejeren der skal betale denne afgift, kræves dette beløb af dig. Hvor stor raterne er, afhænger af bilens stand og værdi. Flexleasing er optimal til dig, der hyppigt skifter bil. 

På den måde behøver du ikke betale en fuld afgift, hvis du nu kun vil lease bilen i en kortere periode. Du betaler dermed kun afgift for den periode, du lejer og kører i bilen.  


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.062