23948sdkhjf

Endelig! Toyota præsenterer første elektriske model

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Så skete det endelig - giganten Toyota præsenterer deres første egenproducerede elbil og tilmed et helt nyt bilmærke, som skal stille skarpt på nul emission.

Toyota har i et samarbejde med Subaru udviklet deres allerførste elbil. Den er på størrelse med en RAV4 og hedder Toyota bZ4X. Samtidig introducer Toyota et bZ, et mærke kun for elbiler.

Toyota melder sig endelig på banen blandt elbil-producenter. De har længe holdt sig fra de batteridrevne biler, og har i stedet satset på hybrider og brintbiler. Og det er faktisk noget Toyota er stolte af – ifølge dem selv, rundede man i januar 17 millioner solgte hybrid- og plugin-hybrid biler på verdensplan. Det skulle have reduceret udledningen af CO2 med 140 millioner tons – svarende til CO2-udledningen fra hele Danmarks befolkning i over to år.

Men nu er batteriteknologien altså moden nok til, at Toyota tør kaste sig ind i projektet – længe efter alle andre producenter. Toyota har ganske vist Lexus UX 300e og en elektrisk Proace-varebil, men den er udviklet af PSA. Det er første gang en egenudviklet Toyota bliver eldrevet, og så er den ovenikøbet udviklet i samarbejde med Subaru. Modellen hedder Toyota bZ4X Concept, og det er en elbil på størrelse med RAV4 og en reel firehjulstrækker med en elmotor til hver aksel. Men Toyota har ikke oplyst effekt eller batterikapacitet, så vi ved hverken, hvor langt den kan køre på en opladning, eller hvor hurtig den bliver.

Steer-by-wire
Toyota bZ4X Concept er bygget på Toyotas helt nye modulære platform, e-TNGA, der er udviklet særligt til elektriske biler. Platformen er fleksibel og let at ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.079