23948sdkhjf

Den elektriske Audi Q4 bliver fed og får skarpe priser

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Audi introducerer Q4 e-tron, som kan gøre sin tunge storebror overflødig med masser af lækker tech, masser af plads - og en startpris på under 350.000 kroner.

Audi Q4 er den smartere, mindre bror til e-tron, men her går du ikke på kompromis. Rækkevidden er stadig over 500 kilometer, og startprisen er under 350.000 kroner, for en elbil med fuldstændig grøn samvittighed.

På Biltorvet har vi aldrig været rigtig vilde med Audi e-tron. Den er simpelthen for stor, klodset og tung til at give mening som elbil – alene batteriet vejer 700 kilo. Men nu kommer to friske lillebrødre i form af Q4 e-tron og Q4 Sportback e-tron. Her er startprisen 349.990 kroner. Det er bare 25.000 kroner mere end billigste Audi Q2.

Men hvad får du så for pengene? Først og fremmest en større bil, for med en længde på 459 centimeter, placerer de to Q4-modeller sig ret præcist mellem Q3 og Q5, men ifølge Audi kan pladsforholdene sammenlignes med SUV-modellerne i luksusklassen, fordi Q4 er bygget på den nye elplatform MEB, som giver langt mere plads i kabinen, og der er eksempelvis ikke behov for en midtertunnel i kabinen.

Også bagagerummet overgår de sædvanlige mål i den kompakte klasse med en størrelse som i mellemklassen. I Q4 e-tron er bagagerumsvolumenen på mellem 520 og 1.490 l afhængigt af bagsæderyglænenes placering, mens der i Sportback er en bagagerumsvolumen på mellem 535 og 1.460 l. Begge modeller har en anhængervægt på op til 1.000 kilo, og quattro-modellen kan endda trække op til 1.200 kilo.

Tysk futurisme
Audis claim to fame er kabinen, og i Audi Q4 e-tron og Q4 Sportback e-tron har man ikke holdt sig tilbage fra de futuristiske tendenser. Instrumentpanelet er orienteret mod føreren som en integreret del af interiøret. Til det sportslige S line interiør fås sædeindtræk med en stor andel af genanvendt polyester – til for- og bagsædeindtrækket er der i alt brugt cirka 26 genbrugte PET-flasker på 1,5 liter.

Noget andet helt nyt er rattet med touchflader, som føreren bruger til at styre det digitale kombiinstrument. I forbindelse med MMI og onlinetjenesterne fra Audi connect får man bl.a. ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.063