23948sdkhjf

Pivringe–usædvanlig hård kritik af Dacia Sandero i crashtest

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Den nye Dacia Sandero falder fuldstændig igennem i Euro NCAP-testen, og scorer således bare to stjerner. Ifølge Dacia selv, klarer den sig godt, når man ser på passagernes sikkerhed isoleret set.

Billigbil fra Dacia falder helt igennem i ny Euro NCAP-test med hidtil ringeste resultat efter de nyeste skrappe testkrav. Skuffende mener FDM, der ikke vil anbefale køb af Dacia-modellen. Dacia forklarer, at bilen isoleret set scorer fire ud af fem stjerner i voksen og børnesikkerhed.

Årets anden sikkerhedstest fra europæiske Euro NCAP er noget af en mavepuster. Hidtil har bilproducenterne ellers stort set formået at matche de stadig skrappere krav, hvor foreløbig 11 ud af 13 helt nye biler har klaret sig til de maksimale fem stjerner, siden barren i 2020 blev hævet. I den seneste test falder to af testens fire biler imidlertid helt igennem.

Det drejer sig om Dacia Sandero og den næsten identiske søsterbil Dacia Logan, hvor sidstnævnte dog ikke fås i Danmark. Bare to ud af fem stjerner uddeles til de to biler, der på alle områder ligger langt under det niveau af sikkerhed, nye biler ellers kan bryste sig af, mener FDM.
 
Problemet er specielt manglende sikkerhedsudstyr, samt vurderingen af bilernes sikkerhed overfor bløde trafikanter. Men også Dacia-modellernes kollisionssikkerhed er skuffende. Blandt andet har de ikke en airbag mellem de to forreste sæder. Endelig savner begge biler nogle af de sikkerhedssystemer, der ellers for længst er blevet standard i andre biler. Den nødbremse bilerne trods alt har virker under middel. Samlet udløser det den ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.062