23948sdkhjf

Tak for kaffe – Mokka er Opel, som du aldrig har set det før

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Er det en Opel? Du får måske kaffen galt i halsen, men den er god nok - nu skal Opel være smart og den nye Mokka viser vejen. Den drikker både benzin, diesel og elektricitet og der er stor forskel på køreegenskaberne.

Mokka viser vejen frem for genfødte Opel, og her får man næsten kaffen galt i halsen. Den bløde hat er nemlig vendt på hovedet, og er blevet lige så trendy som graffitikunst i Berlin. Men ud med badevandet er røget det særegne Opelske.

Bumb, din fod skal hæves højere end du tror, når du stiger ind i Mokka, ellers støder den i dørkarmen. Opel Mokka er nemlig en SUV, men den er mere smart end praktisk. Faktisk er den rigtig smart, og det lyder nok ikke helt som den Kadett, din morfar havde. Det er jo fordi, Opel nu om dage er fransk. Eller rettere fransk/italiensk. PSA, altså Citroen-Peugeot, ejer nemlig Opel, og PSA er for nyligt svejst sammen med Fiat, og nu hedder koncernen Stellantis. 

Den fransk/italiensk/tyske bilkoncerns planer for Opel er kort sagt, at det skal være Berlin. Mærket skal være trendy og have fat i de unge, så væk er den bløde hat, og in er baseballhatten. Designet siger det hele. Mokka er fed, især forenden, hvor fronten meget trendy er retro, og henter detaljer fra Opel Manta fra 70’erne. Ejere af førnævnte Kadett, som fx undertegnede, der lige har købt sådan en gammel veteranbil fra 1976, vil også føle sig hjemme bag ruden, når de kigger på den skarpe kant på motorhjelmen. Det er meget Opelsk. 

Men her hører fortiden, op og fremtiden begynder. Kæmpehjul, smart hat på taget som hos Opel Adam, og svungne, skarptegnede linjer. Mokka er bred, fed og tofarvet, men trods det kompakte design, så føles den lidt stor og høj. Det er ikke nogen klejn bybil, men den kører godt, ikke overraskende ret meget som Peugeot 2008, den deler platform med.

Er du ikke til fransk?
Kan du ikke lide det lille, rat man kigger over, eller de mange ens knapper i midterkonsollen i Peugeot’en, så vælg Mokka. Den har et mere normalt interiør, men stadig moderne – med sine to skærme på hhv. ti og 12 tommer og heldigvis knapper alle de rigtige steder, som ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.078