23948sdkhjf

Toyotas gudsbenådede køremaskine bliver endnu sjovere

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Toyota skabte en af verdens mest velkørende biler, da de lancerede GT86. Desværre havde den for få kræfter - men det gør de om på med en større motor og nyt navn. GR86 er klar til at køre direkte ind i hjertet på bilentusiaster.

Toyota ramte rent i mange bilhjerter med introduktionen af GT86, den lille, lette sportsvogn med baghjulstræk. Den havde bare et problem – for få kræfter. Det har de fikset nu med den nye model GR86, som får mere power fra en større motor.

Vi var vilde med GT86, da Toyota introducerede den sammen med søsteren Subaru BRZ. Det er biler, som er designet fra bunden med et formål – at skabe de bedste og mest underholdende køreegenskaber. Derfor var vægten lav, tyngdepunktet endnu lavere, takket være en boxermotor, som trak på baghjulene gennem en stram 6-trins manuel gearkasse. Det handlede ikke om at komme først, men om at have det sjovest. Derfor ydede sugemotoren bare 200 hestekræfter.

Og selvom de fleste motorjournalister var enige om, at Toyota GT86 var en gudsbenådet køremaskine, så var de fleste også enige om, at den burde have flere kræfter. Det er bare ikke særligt fedt at blive sat af en diesel-taxa i lyskrydset, når man kører en smart sportsvogn. Så det har Toyota gjort noget ved. De har nemlig i samarbejde med Subaru introduceret en ny udgave af BRZ og GT86. Toyota’en skifter navn til GR86, så man tydeligt kan se slægtskabet til GR Yaris og GR Supra.

Nyt navn – ny motor
Vigtigste ændring ved GR86 er motoren. Den er vokset fra ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.157