23948sdkhjf

Nye regler for beskatning af firmabiler i 2021

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Når virksomheder leaser én eller flere biler i erhvervsmæssig sammenhæng, er det typisk for at undgå at investere store mængder kapital i virksomhedens biler. Med erhvervsleasing følger nemlig en række fordele.

Dette er sponsoreret indhold.

For eksempel er leasingydelsen fuldt fradragsberettiget, hvis bilen udelukkende bliver brugt i erhvervsmæssige sammenhænge. Men fra den den 9. februar 2021 blev reglerne for beskatning af firmabiler opdateret. Dette har betydning for dem, der gennem en virksomhed har kig på miljøvenlige el- eller plugin-hybridbiler overfor de mere konventionelle benzin- og dieselbiler. Få overblik over de nye regler, der træder i kraft fra den 1. juli 2021 her: 

Regler for beskatning af leasingbiler 
Ved brug af leasede firmabiler er der en række regler, som man skal forholde sig til. Reglerne gælder blandt andet beskatning leasingbil og miljøforhold. Den 1. februar 2020 blev der for eksempel indført en regel om, at beskatningsgrundlaget for leasede firmabiler, der er taget i brug 1. februar 2020 eller senere, skal ændres, når der sker en genberegning af registreringsafgiften.

Desuden er der stor forskel på, om firmabilen udelukkende bliver brugt til kørsel i erhvervsmæssige sammenhænge, eller om firmabilen bliver stillet til rådighed for medarbejderen uden for arbejdstiden. Ved privat brug af firmabilen såkaldt fri bil, gælder det nemlig, at firmabilen beskattes - mens leasingydelsen omvendt er fuldt fradragsberettiget, hvis firmabilen kun bruges til erhvervssammenhænge. Der kan i visse situationer være mulighed for, at man kan benytte sig af firmabilen uden at blive beskattet - men du kan med stor fordel læse op på reglerne for dette. Reglerne bliver nemlig ofte opdateret, og blev det senest den 9. februar 2021. Derfor er det vigtigt, at du holder dig opdateret med de nye ændringer, så du får betalt de rette satser og får de rette fradrag i henhold til de nye regler, der træder i kraft fra den 1. juli 2021.

Nye regler for beskatning af firmabiler
Som sagt er der vedtaget nye regler for udregning af beskatning for firmabiler. De nye regler træder i kraft fra den 1. juli 2021 og er i overenstemmelse med tidens ånd. Med de nye regler er det nemlig muligt at lease en elbil op til 500.000 kr. uden at betale registreringsafgift. Dette er ideelt for virksomheder, der har en målsætning om at være grønnere. Forinden de nye regler var grænsen på 400.000 kr. Det betyder overordnet, at det er blevet muligt for virksomheder at vælge nogle dyrere el- og plugin-hybridbiler. Omvendt er benzin- og dieselbiler blevet et dyrere alternativ. Der vil i gennemsnit ske en stigning på alt mellem 5.000 kr. til 20.000 kr. for denne type biler. 

Går man mere i detaljer beregnes beskatningsgrundlaget for en ny firmabil på nuværende tidspunkt som 25 % af bilens værdi op til 300.000 kr. samt 20 % af værdien over 300.000 kr. Herudover betales miljøtillægget. Men fra den 1. juli 2021 vil satsen være på 24,5 %, hvorefter tallene skubbes gradvist hvert år frem mod 2025, så procentsatsen lander på 22,5 %.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.08