23948sdkhjf
Del siden
Annonce

SNESCOOTERKØRER Johan Forsberg – den svenske sledneck

Den 37-årige snescooterkører Johan Forsberg, der kører for FXR Backcountry Team, er ambassadør for mærket NGK SPARK PLUG. Johan, der er født og opvokset i den lille by Kalix i Nordsverige, har dyrket vintersport, lige så længe han kan huske.

SNESCOOTERKØRER JOHAN FORSBERG – DEN SVENSKE SLEDNECK

// RATINGEN, 10. marts 2021


Velkommen til snescooternes verden langt uden for byerne, hvor snescooterkørere søger spænding i forsøget på at trodse tyngdekraften, når de udfører dristige spring og stunts. Som verdens førende verdens førende specialist i tændingssystemer og sensorer arbejder NGK SPARK PLUG for at kunne tilbyde et bredt sortiment til alle slags køretøjer i alle størrelser, og det omfatter naturligvis også snescootere. Lad os prøve at se nærmere på en af denne sportsarts mest lysende talenter, nu hvor vintersportssæsonen er godt i gang.

Den 37-årige snescooterkører Johan Forsberg, der kører for FXR Backcountry Team, er ambassadør for mærket NGK SPARK PLUG. Johan, der er født og opvokset i den lille by Kalix i Nordsverige, har dyrket vintersport, lige så længe han kan huske. Da han blev 15, fik han sin første snescooter. "Det var en gammel Yamaha 440. I starten brugte jeg den primært som transportmiddel, når jeg skulle hen på den lokale skibakke", fortæller han.

Slednecks – vovehalse på snescooter

Hans syn på snescootere ændrede sig dog radikalt, da han så 'Slednecks 1', en film fra 1998 lavet af Jason Moriarty, hvor der blev vist dødsforagtende snescooter-stunts til et soundtrack med rockmusik. Johans verden blev vendt på hovedet, lige som så mange af snescooterne i filmen. "Slednecks 1 forandrede den måde, jeg så på snescootere", bekræfter han.

Fordi nogle af de viste stunts i filmen var så ekstreme, starter filmen, som man måtte forvente, med en ansvarsfraskrivelse i retning af 'Prøv ikke dette selv'. Men Johan og hans venner vendte det døve øre til den advarsel, da de gik i gang med at "efterligne de spring og stunts", de havde set i filmen! Det var starten på en passion for at køre snescooter, som han stadig er grebet af den dag i dag. "Følelsen af frihed, som du får, når du kører rundt ude i vildmarken og udforsker nye steder, er ikke til at slå."

Som den ældste af tre søskende i en familie af sportsfanatikere, har Johan dyrket mange forskellige slags sport, bl.a. fodbold, floorball, motocross (MX), snowboarding og skateboarding. "Jeg var desværre nødt til at vælge mellem boldspil og ekstremsport for fire år siden, fordi jeg ikke havde tid til at dyrke begge dele", fortæller han. "Nu kører jeg snescooter ca. 100 dage om året, fra midten af november til slutningen af juni, og jeg dyrker motocross som en del af min træning uden for sæsonen, fordi det hjælper mig med at holde formen ved lige."

Ved at koncentrere sig helt og holdent om snescooterkørsel er Johan nået til tops i denne sportsgren. "Jeg har været i USA og Canada flere gange, og jeg har været ude og køre mod nogle af de største navne i branchen, som Levi Lavallee og Chris Brown. Men det største var at få muligheden for at køre på slæde og møde min barndoms helt og stjernen i Sledneck-filmene, Chris Burandt", fortæller han begejstret.

Udviklingen af snescooter-sporten

Johan, der har dyrket denne sport i over to årtier, har set teknologien udvikle sig løbende, og han er meget imponeret over de sidste nye snescootere. "De snescootere, man kan få i dag, er superavancerede og virkelig gode, lige fra køber dem ved forhandleren. Dengang jeg startede, var snescooterne lave og brede, og de var lavet til at køre hurtigt hen over en sø eller i et spor. I vore dage er de høje og smalle, og de er lavet til kørsel i dyb sne uden spor", forklarer han.

Uanset om Johan kører på snescooter, kører motorcross eller bare i sin bil, så brænder han for at få den optimale ydelse ud af køretøjet. Derfor sværger han til NGK SPARK PLUG. "Jeg bruger tændrør fra NGK i alle mine motorkøretøjer, fordi de ganske enkelt er de bedste tændrør i branchen og en af de vigtigste dele, du simpelthen ikke kan undvære", fortæller han.

Selvom Sverige ikke har været lukket ned på samme måde som så mange af deres europæiske nabolande, har coronavirus alligevel sat en stor dæmper på Johans planer i det forgangne år. "Det har været sværere at træne uden for sæsonen på grund af pandemien. Jeg havde også planer om at tage en tur til Canada i april for at lave en fotooptagelse for FXR, men det blev desværre også aflyst."

Johan håber, som så mange andre, at verden i 2021 igen vil vende tilbage til en slags normalitet, der vil gøre det muligt for ham igen at rejse til udlandet samt at genoptage træningen uden afbrydelser. Han håber også, at hans snesportsaktiviteter vil smitte af derhjemme. "Ud over at kunne køre på snescooter lige så længe, jeg kan, og dyrke sport for at holde mig i god form, vil jeg også prøve at lade min passion gå videre til min datter Alice", fortæller han.

"Vi hos NGK SPARK PLUG er glade for vores samarbejde med en snescooterkører som Johan Forsberg", udtaler Mikael Lyckberg, Area Manager Nordic hos NGK SPARK PLUG Europe GmbH. "Vi brænder for at udvikle den optimale tændingsteknologi, der kan opfylde behovene i enhver brændstofdrevet motor, og det er derfor, at snescooterkørsel, som finder sted under ekstreme forhold, spiller en så stor rolle for os. Med hans blivende passion for at køre snescooter og motocross er Johan den helt rette person for en virksomhed som vores."

NGK SPARK PLUG ønsker Johan Forsberg fortsat stor succes i hans karriere.

 

Slut

Antal ord: 895

For yderligere spørgsmål kontakt:

Mikael Lyckberg, Area Manager Nordic, NGK SPARK PLUG Europe GmbH

Mobile: +46 (0)70 674 66 20

E-Mail: m_lyckberg@ngkntk.se

 

Brug venligst følgende SEO-oplysninger ved upload af artiklen til hjemmesiden:

Beskrivelse: Dette er ambassadøren for mærket NGK SPARK PLUG: Johan Forsberg. Den svenske snescooterkører og medlem af FXR Backcountry-teamet brænder for ekstremsport som snescooterkørsel og motocross.

 

SEO-titel: Johan Forsberg, den svenske snescooterkører fortæller, hvordan han blev grebet af snescooterkørsel, og om sin passion for sporten.

Niterra EMEA GmbH
Harkortstrasse 41
40880 Ratingen
Tyskland
CVR nummer: DE121640216

Send til en kollega

0.062