23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Land Rover klemmer 525 heste ned i ny Defender

Land Rover lancerer ny Defender-variant med masser af V8-power - som taler mere til de bysmarte end til fåreavleren.

Land Rover trækker på traditionerne og klemmer en V8’er i den nye Defender. Den får 525 heste, og vil sandsynligvis se flere Gucci-sko en gummistøvler.

Land Rover introducerede en V8-udgave allerede længe før, Defender blev Defender. Modellen Serie III var ved at nå enden af sin produktion, men Rover havde fået fingrene i en V8’er fra Buick, som allerede var landet i den, på det tidspunkt, helt nye Range Rover. Med relativt astmatiske benzin- og dieselmotorer var det oplagt at smide den nye motor i arbejdshesten også. Således blev Stage One født i 1979, og traditionen med V8’ere i 90 og 110 tommer, som senere kom til at hedde Defender, var født.

Nok historietime for i dag. Vi skriver 2021, og Land Rover vil tale til et andet publikum end fåreavlere og landmålere. Så nu introducerer de en potent udgave af Defender med en femliters V8-kompressorladet benzinmotor med 525 hestekræfter og et drejningsmoment på 625 Nm. Gearkassen er den samme 8-trins automatgearkasse, som de øvrige modeller.

Tørstig
Vælger du den korte Defender V8 90, er der nok power til at sende bilen til 100 km/t på 5,2 sekunder og videre til en tophastighed på 240 km/t. Basiden er så, at sådan en V8’er koster på brændstofforbruget. Det officielle tal er 6,75 km/l, og CO2-udledning er på 335 g/km.

For at kontrollere de mange kræfter har V8'eren fået et nyt dynamic-program i Terrain Response-systemet. Det hjælper føreren med at udnytte de mange kræfter. Affjedringen har fået skræddersyede fjeder- og dæmperrater, krængningsstabilisatorerne er kraftigere, og bagakslen har fået et nyt elektronisk aktivt differentiale, mens ...

Læs mere på Biltorvet her.

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.11