23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Webinar: Hvem hæfter når eksterne afgiftsberegner bruges?

Hvordan ser det ud rent juridisk, hvis man bruger en ekstern beregner til at udregne nye bilafgifter?

Hvad sker der, når den eksterne afgiftsberegner har regnet for lavt, så afregningen til Motorstyrelsen bliver forkert?  

Det spørgsmål var dominerende, da AutoBranchen Danmark afholdt webinar i sidste uge med skatteekspert, med advokat og partner Diana Mønniche fra Bachman/Partners som ekstern underviser. 

Spørgsmålet om, hvem der hæfter, når en digital afgiftsberegner har givet forkert afgift, er relevant. Der er nemlig eksempler på lige præcis den situation, som  AutoBranchen Danmark-medlem Lindholm Biler har taget Skatteministeriet i retten med. Det fremgår af en artikel i Motor-magasinet. 

“Vi har rådgivet Lindholm Biler og ejer Henrik Bollerslev, og det er et interessant spørgsmål. Derfor fandt vi det også vigtigt som emne for et webinar, da vi ved, at andre forhandlere står i en lignende situation,” fortæller Ida Nynne Daarbak Jensen, jurist i AutoBranchen Danmark.  

Juristen fra AutoBranchen Danmark ser frem til at følge op på problematikken, når der forhåbentlig kommer en retslig afklaring på hæftelsesspørgsmålet.  

Diana Mønniche skitserede på webinaret, hvordan loven ser ud. Hun fortalte utvetydigt, hvordan reglerne er i forskellige scenarier, og så gjorde hun rede for Motorstyrelsens seneste og øjeblikkelige praksis.  

Hun fortalte således, at hvor man tidligere har skelnet mellem “god tro” og “ond tro”, så er seneste praksis, at Motorstyrelsen ikke tillægger det betydning, hvorvidt en virksomhed har været i god eller ondt ro, om den manglende betalte registreringsafgift.  

“Det er dejligt, når vi kan tilbyde webinarer, som er så meget “hands-on” for medlemmerne, og det er en fornøjelse, at vi kan gøre det med så væsentlig en timing. Vi har allerede flere webinarer med Diana Mønniche i støbeskeen, og hører gerne fra medlemmerne, hvis de har idéer og ønsker til webinarer,” siger Charlotte Brix Andersen, leder af Medlemsservice, kommunikation og Forreningsudvikling i AutoBranchen Danmark.  

Autobranchen Danmark
Langebrogade 1, st.
1411 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK54971214
P nummer: 1003106018

Kontaktperson

HNM(
Henrik Nordstrøm Mortensen (IP)
hnm@abdk.dk

Send til en kollega

0.047