23948sdkhjf

Hvad skal man være opmærksom på ved køb af brugt bil?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Vi elsker brugte biler, og det vil vi så gerne have, du også gør - derfor har vi lavet denne guide, hvor alle kan være med.

Køb brugt bil – det kan være lidt af en kunstart. Men det skal ikke afholde Biltorvet fra at give dig en række tommelfingerregler, når du skal i gang med køb af brugt bil. Her finder du alt, hvad du skal være opmærksom på.

Okay – vi kan lige så godt få hevet plastret af med det samme. Hvis du vil købe en brugt bil privat, så kræver det viden og erfaring. Så hvis du føler opgaven er for stor, så er det nemme og korte svar – køb din brugte bil hos en forhandler. Her får du nemlig garanti ved køb af brugt bil, fordi du er dækket af købeloven. Det betyder, at du har to års reklamationsret, og de første seks måneder er det som udgangspunkt forhandlerens ansvar, hvis der er en fejl på bilen. Når de seks måneder er gået, flyttes bevisbyrden over på dine skuldre, så det er op til dig at bevise, at fejlen har været på bilen, da du købte den. I praksis er det ret svært, men i de første seks måneder er du altså godt beskyttet. Hvis du overvejer køb af brugt bil privat, skal du vide, at du køber som beset. Det er altså dit ansvar at sikre, at der ikke er noget i vejen med bilen.  

Men selvom du måske overvejer bare at gå til en forhandler, kan du ikke helt læne dig tilbage endnu. Her gennemgår vi alt, du skal vide om et brugt bil køb.

Hjemmearbejde
Når det kommer til køb af brugt bil, og hvor mange kilometer, bilen har kørt, så er der mange for og imod. En bil, der har kørt langt, er typisk billigere, men med de mange kilometer følger der også ofte flere serviceudgifter. Det kan man skrive en hel bog om, så her springer vi jagten på den rette bil over. I stedet antager vi, at du har fundet den rette bilmodel, og sandsynligvis har du fundet et par interessante eksemplarer, som du gerne vil tage en prøvetur i. Så nu sidder du måske og tænker; ”hvad skal jeg huske ved køb af brugt bil, ” og der er desværre ingen vej udenom. Du skal lave lektier først.

Med lidt hjemmearbejde, sikrer du dig, at du ikke får nogen grimme overraskelser. Så bed sælger om at oplyse dig nummerpladen, så kan du nemlig slå bilens historie op på en side som nummerplade.net. Her kan du se, om der er pant i bilen – hvis du køber en bil, hvor andre skylder penge, risikerer du nemlig at hænge på den gæld.

Du bør også tage et kig på synsrapporterne. De er en guldgrube af informationer om bilen, men de kræver lidt viden at kunne afkode – den kommer her. Tjek hvordan bilen har klaret sig til tidligere syn. Hvis den er strøget igennem tidligere syn uden anmærkninger, tyder det på, at ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.063