23948sdkhjf

Bliv fortrolig med hybridtyperne

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold fra Toyota.

En hybridbil har både en elmotor og en forbrændingsmotor, der arbejder sammen og supplerer hinanden. Men der er store forskelle på hybridtyperne, som du bør kende, når du overvejer en hybridbil.

De tre hybridteknologier

En hybrid er en biltype, der benytter sig af to forskellige metoder til fremdrift - typisk en elmotor og en benzinmotor. De tre mest populære hybridbilstyper i dag har alle både en forbrændingsmotor og en elmotor, som får strøm fra et batteri. De forskellige hybridteknologier adskiller sig væsentligt fra hinanden i deres funktionalitet og kapacitet. Her ser vi nærmere på fordele og ulemper ved de forskellige typer.

Mild hybrid

En mild hybridbil har et mindre batteri, en generator som fungerer som en lille elmotor, og en forbrændingsmotor. I en mild hybrid foregår fremdrift i bilen udelukkende med forbrændingsmotoren og ikke via bilens elmotor/batteri.

Det er derfor som udgangspunkt ikke muligt at drive bilen på el i en mild hybrid. Batteriets funktion er i stedet at assistere forbrændingsmotorens elektroniske funktioner ved stop og start, og give forbrændingsmotoren et lille boost ved igangsætning. En mild hybrid oplader desuden batteriet under kørsel ved at opsamle energi fra opbremsninger samt i visse situationer, når benzinmotoren kører.

En mild hybrid tilbyder en række miljømæssige gevinster sammenlignet med almindelige benzin- og dieselbiler. Blandt andet tillader teknologien, at bilen helt stopper forbrændingsmotoren, når bilen holder stille i frigear og under opbremsning – og hurtigt starter igen.

Med en mild hybrid opnår du et lidt lavere brændstofforbrug og en lettere CO2-besparelse, fordi forbrændingsmotoren aflastes.

Fuld hybrid

En fuld hybridbil har en forbrændingsmotor samt et større batteri og en større elmotor end en mild hybridbil. I en fuld hybridbil er det derfor muligt at køre udelukkende på el med forbrændingsmotoren slukket. I en Toyota Hybrid, der er en fuld hybridbil, kan du f.eks. køre på el i op til 50 pct. af tiden. Batteriet og elmotoren kan alene sørge for bilens fremdrift uden assistance fra forbrændingsmotoren. Dermed opnås en fordelagtig brændstoføkonomi og mere miljørigtig kørsel end tilsvarende benzin- og dieselbiler.

I en Toyota Hybrid vil bilen selv skifte mellem at køre på el og benzin eller en kombination af begge. Smart teknologi og trinløst automatgear sørger for, at du som bilist hele tiden oplever en optimal kørsel under hensyntagen til økonomi og effekt. Som fører af en fuld hybridbil er du ikke begrænset af en bestemt elektrisk rækkevidde. Desuden sikrer både benzinmotoren og elmotoren, at der altid er rigeligt med hestekræfter til rådighed.

Ligesom en mild hybridbil oplader en fuld hybridbil selv batteriet under kørslen – primært ved opbremsning, uanset om du træder på bremsepedalen eller blot slipper speederen og lader motoren bremse. Er der strøm på batteriet, vil man kunne køre på el uden brug af forbrændingsmotoren.

Med en Toyota Hybrid får du maksimal komfort. Din bil skal ikke lades op med ladestik, og du kan nyde din kørsel vel vidende, at teknologien konstant bestræber sig på at levere et optimalt forhold mellem økonomi og rækkevidde.

Plug-in hybrid

En plug-in hybridbil fungerer både som en el- og benzinbil og kan oplades via et ladestik. Det kan enten gøres fra ladeboksen i carporten eller fra en dedikeret ladestander til elbiler.

Batteriet i en plug-in hybrid er markant større end i en fuld hybridbil, men typisk ikke ligeså stort som i en ren elbil. Det er muligt at køre på el i op til 100 pct. af tiden. En plug-in hybridbil fra Toyota slår automatisk over og fungerer som en fuld hybridbil, når batteriet, der kan oplades med ladestik, løber tør for strøm.

I modsætning til en mild hybridbil og fuld hybridbil, skal en plug-in hybridbil lades op, hvis du skal have maksimalt udbytte. Glemmer du at oplade din plug-in hybridbil, går du glip af alle fordelene, og du ender med at have en dyrere fuld hybridbil.

Med en plug-in hybridbil er du dog ikke begrænset af batteriets rækkevidde, som man er ved en almindelig elbil, da forbrændingsmotoren vil tage over, når batteriet ikke har mere strøm. Du får dermed det bedste fra begge verdener i en plug-in hybridbil.

Man kan altså sige, at en plug-in hybridbil er en elbil med en benzinmotor. Den giver dig fuld fleksibilitet, rækkevidde samt alle fordele ved både en el- og en forbrændingsmotor.

Toyota Hybrid

Siden slutningen af 1990’erne har Toyota været anerkendt for sin banebrydende hybridteknologi.

Med flere end 16 millioner Toyota Hybrid ejere på verdensplan har Toyota udbredt et alternativ til benzin-og dieselmodellerne. Med Toyota Hybrid er du sikret en mere økonomisk og miljørigtig kørsel, sammenlignet med tilsvarende benzin- og dieselbiler.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.078