23948sdkhjf

Elbiler slår benzinbiler – sparer 35 procent på vedligehold

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Der er mange penge at spare på en elbil, hvis du skifter den gamle benzin- eller dieselbil ud. Elbilen er nemlig, tro det eller ej, langt mere simpel, og derfor er der tusindvis af kroner at spare på service og reparationer.

En udbredt frygt ved elbiler, er at batteriet falder sammen og koster flere hundredetusinde kroner. Men faktisk kan der være tusindvis af kroner at spare på en elbil i udgifter til service og reparationer. Det er noget Institut für Automobilwirtschaft, eller IFA, det tyske Institut for Bilindustrien, har undersøgt. Og IFA finder, at hvis du eksempelvis udskifter din 10 år gammel Renault Grand Scenic, så vil den afhængigt af slid og vedligeholdelse have kostet dig omkring 75.000-100.000 kroner i reparationer og service over dens levetid. Sammenlignet vil en elbil spare dig omkring 25.000 til 35.000 kroner over samme periode. Altså op til 35 procent.

Grunden er, at elbilerne mekanisk er langt mere simple, og derfor er der færre ting, som skal vedligeholdes. Og det er altså noget, der kan mærkes på husholdningsbudgettet, forklarer ansvarlig for teknik og kvalitet hos Applus Bilsyn, Paul Christensen.

Elbiler har hverken motor eller gearkasse, og det vil sige, at der ikke medfølger almindelige sliddele såsom oliefilter, luftfilter, tændrør, kobling, udstødning, som kan gå i stykker og skal udskiftes. Eller kølervæske der skal påfyldes. Alt andet lige er der markant mindre vedligeholdelse, og med færre mekanikerregninger får bilejeren også lidt mere luft i husholdningsbudget.

Strømmen hjælper
Det er ikke kun serviceomkostningerne, der er lavere på en elbil. Der er mange penge at spare, når du ikke skal fylde benzin på. Hvis du har et All Inclusive Home-abonnement fra E.On, så betaler du 729 kroner om måneden, og så kan du lade lige så meget du lyster derhjemme og på E.Ons 1.600 forskellige ladestandere rundt om i landet.

Sammenligner vi det med Danmarks mest solgte bil, Peugeot 208 1,2 PureTech, så kan du for de 729 kroner køre 987,7 kilometer. Som baggrund har vi regnet en liter benzin til 11,69 kroner, og at en ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.078