23948sdkhjf

Corona sætter ledighedsrekorder – har du husket a-kassen?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

2020 har været et helt særligt år. COVID-19 har vendt op og ned på vores samfund, arbejdsliv og hverdag.

En virus, som ingen rigtig kendte til, ramte os fra den ene dag til den anden. COVID-19 resulterede i en stigende ledighed på tværs af brancher. Der er umiddelbart en tendens til, at unge og ufaglærte er hårdest ramt af branchen. Hvis du mister dit job, bør du have en a-kasse. På den måde er du og din familie altid sikret økonomisk støtte i tilfælde af ledighed.

Fordele ved a-kasse – hvorfor bør jeg være medlem?
Når du er medlem af en a-kasse, er du med i en statsstøttet organisation, der sikrer dig økonomisk mod arbejdsløshed. For at være med i en a-kasse skal du betale et fast beløb hver måned, men der er mange fordele ved at oprette sig i en arbejdsløshedskasse. A-kassens primære funktion er at sørge for, at folk uden job ikke ender på kontanthjælp. Som medlem af en a-kasse vil modtage dagpenge, der alt andet lige er et større beløb end hos en person, der ikke er medlem af en sådan organisation.

Der findes en lang række forskellige a-kasser, og du finder derfor med stor sandsynlighed også et sted, der matcher dine ønsker og behov. Find de bedste a-kasser her. Her kan du læse mere om de forskellige organisationers kundetilfredshed, muligheder, tilbud, lokale tilgængelighed, priser og meget, meget mere. Hvis du vil have lidt ekstra ud af din a-kasse, kan du med fordel tjekke, om den tilbyder lønsikring. Lønsikring betyder, at du i et vis antal måneder stadig vil modtage et beløb, der minder om din tidligere løn, hvis du skulle miste job.

Hvad er forskellen på fagforening og a-kasse?
Det er nemt at blive medlem af en a-kasse, og du kan til enhver tid opsige eller skifte a-kasse uden problemer, hvis du på et tidspunkt får behov for det. Du kan også godt tilmelde dig en a-kasse, hvis du ikke har et arbejde. Dog skal du være opmærksom på, at du ikke kan få udbetalt dagpenge, før du har været medlem og været i job i mindst et år. Jo før du har mulighed for at melde dig ind i en a-kasse, jo hurtigere er du økonomisk sikret. Du får nemlig følgende muligheder:

·         Mulighed for lønsikring hos flere a-kasser
·         Garanti for fast månedlig indkomst
·         Rådgivning til at finde dit nye job
·         Mulighed for at deltage i kurser

Når der bliver talt om job, ledighed og a-kasse, kan man næsten ikke undgå også at tale om fagforening. Ofte bliver a-kasse og fagforening anset for at være det samme, men sådan er det ikke. Hvis du bliver arbejdsløs, vil en a-kasse kunne hjælpe dig økonomisk i form af dagpenge, og derudover kan den hjælpe med jobsøgning og forberedelse til en jobsamtale.

Fagforeningen hjælper dig derimod juridisk, hvis du eksempelvis skulle blive uretmæssigt fyret eller blive udsat for en arbejdsskade. Fagforeningen kan vejlede dig i forhold til ansættelsesforholdene på din arbejdsplads. Skulle du få brug for det, kan fagforeningen varetage dine juridiske sager, da de netop har til formål at kæmpe for dine arbejdsvilkår. Hvis du ikke allerede er medlem af en a-kasse og en fagforening, kan du med fordel tilmelde dig allerede i dag, hvis du vil være sikret i forhold til dit arbejdsliv – også under COVID19.

Hvis du vil blive klogere på, hvordan COVID-19 har påvirket ledigheden, kan du læse Beskæftigelsesministeriets analyse ved at klikke her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.062