23948sdkhjf

En Porsche der kan klare ALT

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Porsche-specialisten Singer har bygget den ultimative 911, hvis du elsker at blive snavset. Den er designet til at klare Dakar-rallyet og har hele otte støddæmpere, kulfiberpaneler, firehjulstræk og 456 hestekræfter.

Hvis du er vild med Porsche, men ikke kender Singer Vehicle Design, så har du snydt dig selv for en oplevelse. Firmaet holder til i Los Angeles i USA. Her har de gjort det til deres ting at forvandle 911'ere med modelkoden 964 - den sidste luftkølede 911'er - til rullende kunstværker. Hver eneste detalje er lavet med det ypperste håndværk. Det betyder, at bilerne er så dyre, at selv grundlæggeren Rob Dickinson ikke har haft råd til at eje dem. Der findes en enkelt bil i Danmark, og den skulle efter sigende have kostet omkring 12 millioner kroner at bygge om. Så Singer laver specielle biler, men den seneste er klart er mere speciel end alle de tidligere biler.

All-terrain Competition Study eller blot ACS, er som navnet antyder, ikke målrettet mod hurtige omgangstider på racerbaner eller at se godt ud på Venice Beach i Los Angeles. Den er bygget til ræs langt væk fra asfalten. Ideen kommer fra en kunde, som gerne ville have en Singer-model, han kunne deltage i løb, der minder om Paris Dakar og Baja 1000. Altså rå rallyløb, hvor høj fart udover ørkenen specielt sætter store krav til bilens affjedring.

Derfor har man redesignet hele undervognen ved at starte med at forstærke en 911’ers skal, også kendt som monocoquen. Derfra har man lavet en overordentlig avanceret affjedring med ekstremt lang fjedrevandring og voldsom frihøjde. Og så har man tilført to støddæmpere til hvert hjul. Al denne udvikling har ikke kun Singer stået for. De har nemlig fået hjælp af rallyspecialisten Richard Tuthill, som i 80’erne var med til bygge den hvide og blå og nu legendariske Rothmans 911 SC/RS, som kørte det berygtede gruppe B-rally. Og netop gruppe B-rallybilerne har været den overordnede inspiration til Singer ACS. 

Turbopower
Gruppe B-bilerne var berygtede for at have voldsomme ildspyende turbomotorer og effektivt firehjulstræk. Og også her følger ACS-konceptet fortidens helte, og bryder med ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.078