23948sdkhjf

Jaguars luksus-SUV I-Pace får turbo på strømmen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Til trods for, at Jaguar overhalede alle andre europæiske bilmærker indenom, da de lancerede elbilen I-Pace i 2018, og derfor høstede alle priser, så har den aristokratiske elbil været nede på point på specielt et område – evnen til at lade bilen.

Med introduktionen af 2021-modellen, har I-Pace fået den første større opdatering med to ting, der rykker. Trefaset opladning, og et nyt multimediesystem.

I-PACE bliver som standard udstyret med en trefaset 11 kW-oplader i bilen. Før var der kun én fase og dermed kunne den max trække 7,4 kW med en hjemmelader og 3,7 kW offentligt.

Ved tilslutning til en vægmonteret boks på 11 kW kan man opnå en rækkevidde på 53 kilometer i timen (WLTP), og en fuld opladning fra helt afladet tilstand varer 8,6 timer ifølge specifikationerne. I den gamle model kunne det tage over et døgn. Hvorfor er det relevant? Jo, sammen med din I-Pace får du nemlig en 11 kW-lader fra Clever med i købet. Bor du i en lejlighed, eller er du på farten, kan det også muntre dig, at opladning i det offentlige rum, også er blevet hurtigere. En oplader på 50 kW giver op til 63 kilometer på 15 minutter, mens en oplader på 100 kW tilfører op til 127 kilometer i samme tidsrum, lover Jaguar, der også opgiver en rækkevidde på 415 kilometer. Men vores test viser, at det alt sammen er optimistiske værdier.

Vi kørte 150 kilometer blandet kørsel, hvilket saftede batteriet ned fra 75 procent til 18 procent, lig en effektiv rækkevidde på 260 km. Batteriet er på 90 Kwh, så vi fik altså lige under tre kilometer ud af hver kWh. Den anden vej smed vi vognen på en 50 kW-lader. Her blev der hældt 30 kW på i løbet af 38 minutter, altså 1,3 kW, svarende til 3,75 kilometer i minuttet. På et kvarter gav det 56 kilometer. Selv om det er langsommere end fabrikstallene, er det fascinerende at se sin elbil få batteriet fyldt op, hurtigere end sin mobil.

Pust serpentinerne
Jaguar I-Pace er den første Jaguar, der er udstyret med et nyt såkaldt Pivi Pro-infotainmentsystem. Det er optimeret, så der er færre tryk (hurra!) og det kan man godt mærke. Det er hurtigt at finde det, man leder efter, og det lader til at være ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.063