23948sdkhjf

Den oversete fare: Kører du også med forkert dæktryk?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Forkert dæktryk på din bil forlænger bremselængden, forringer køreegenskaberne, deformerer og slider dækket hurtigere og øger brændstofforbruget. Her er en guide til at sikre dig korrekt dæktryk ved at bruge bilens egen dæktryk tabel.

I din bil har du kun fire kontaktpunkter med vejen, nemlig dækkene. Det er dem, som skal redde dig, når du har brug for at katastrofebremse eller styre dig ud af farlige situationer, samt give dig greb på både våde og frysende veje. Derfor er det essentielt, at dækkene er optimale.

En let ting, du kan tjekke, er om de har det korrekte dæktryk. Dæktrykket har også indflydelse på din brændstoføkonomi, og dermed om din bil slider unødigt på miljøet. Er der for lidt eller for meget dæktryk, har dine dæk dårlig vejkontakt, og du får et skævt slid på dækket. Er dæktrykket lavt, vil bilen være svær at styre og bremse, og du kan miste kontrollen med den, fx ved en katastrofeopbremsning.

Det giver dig også en dårligere brændstoføkonomi, fordi rullemodstanden er højere. Dækket bliver varmt og kan deformere, og det hele bliver værre, hvis du kører med tungt læs, fx på en ferietur om sommeren eller juleturen med familien.

FDM har regnet på det. Ved kørsel med 1,0 bar for lavt tryk ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.062