23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Elegant rummelighed – Volkswagen Arteon Shooting Brake

Volkswagen er klar med en faceliftet Arteon, og vigtigste nyhed er, at den nu fås i en stationcar-variant. Den passer til det snobbede tema, men bag det smarte ydre gemmer sig en rummelig og luksuriøs Folkevogn.

Jeg blev for nyligt spurgt af en bekendt, hvad han skulle købe i stedet for en Volkswagen Passat stationcar. Det går godt på jobbet, så han vil gerne have noget, der var lidt mere lækkert. Han er nordjyde, så han kunne ikke helt få sig selv til at sige det, men han ville gerne vise naboerne, at det går godt. Han endte dog med at købe en Passat igen – måske var det nordenfjordens vinde der alligevel fik ham til at se, at en Passat Variant faktisk tilbyder alt det, man har brug for. Eller også var det fordi, den faceliftede Arteon ikke var lanceret endnu.

I seneste aftapning har Arteon fået en ny front med LED-liste i grillen, og kabinen er blevet opdateret. Vigtigste nyhed er, at den nu fås i en Shooting Brake-version. Og lad os lige starte ved navnet Shooting Brake. Det stammer fra 1890’erne og beskrev en hestetrukken vogn, som man brugte i England til at fragte jagtselskaber og deres grej. Senere blev det en betegnelse for særlige udgaver af biler, som ikke helt var traditionelle stationcars, men tættere på en mellemting mellem stationcaren og en coupe. Så i stedet for at fokusere udelukkende på det praktiske, er der også fokus på det æstetiske i en Shooting Brake.

Limousine-plads
På den nye Arteon Shooting Brake er den elegante taglinje bevaret, men den større bagende har gjort underværker for bilens praktiske egenskaber. Starter vi i bagagerummet, så er pladsen faktisk kun forbedret med to liter til nu 565 liter, men det er fordi, man kun måler op til stoleryggen, derfor får man ikke den reelle forskel med, for bagagerummet i Shooting Brake er stort og regulært. Men det er på bagsædet, det for alvor rykker for Arteon. Her har altid været rigeligt med benplads, som styrker fornemmelsen af at sidde i en limousine, men den skrånende taglinje på fastback-versionen koster plads i hovedhøjde. I Shooting Brake har det været muligt at skabe noget mere plads, så der er 48 millimeter ekstra plads til hovedet på bagsædet, og én centimeter mere på førerpladsen. Oversat betyder det, at man kan sidde yderst komfortabelt på bagsædet trods en højde på 185 centimer.

I kabinen er største ændring, at der er et nyt betjeningsmodul til klimaanlægget med sliders, så du ...

Læs mere på Biltorvet her.

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.046