23948sdkhjf

Endelig – Subaru BRZ får mere power

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Subarus fantastiske, og lettere oversete sportsvogn BRZ er tilbage i anden generation – og nu har den eeeendelig fået flere kræfter fra en ny, større motor.

Subaru BRZ og den identiske søster Toyota GT86 har levet et stille liv på vores breddegrader. Vi journalister faldt i svime over de fantastiske køreegenskaber, men en startpris på 449.000 kroner gjorde, at den var en specialitet for de få. Og så havde den tilmed et større problem, end at den var dyr – motoren. For selvom den omdrejningsvillige 2-liters boxermotor gav bilen et meget lavt tyngdepunkt og lav vægt, så var de 200 hestekræfter bare ikke nok. Det var lige før man fik smæk af dieseltaxaerne i lyskrydsene. Men nu har Subaru endelig gjort noget ved problemet.

Subaru har netop lanceret anden generation, og største nyhed er en motor med ekstra 400 ccm slagvolumen. Subaru er ikke tydelige omkring det, men noget tyder på, at det er den gamle motor, der er blevet boret op til 2,4 liter. Den beholder i hvert fald de fire cylindre i boxerformation og Toyotas D-4S direkte indsprøjtning. Resultatet er 231 hestekræfter ved 7.000 o/min og 250 Nm ved 3.700 o/min. Til sammenligning havde den gamle model 200 hestekræfter ved 7.000 o/min og 205 Nm ved 6.400 o/min, så man kan altså forvente en kvikkere bil med mere bundtræk. Den gamle version rundede 100 km/t på 7,6 sekunder, men der er endnu ingen tal for den nye model.

Stivere, lavere og tungere
Til trods for den større motor er den nye model kun blevet 23 kilo tungere, så den nu vejer fra 1.276 kilo. Netop den lave vægt er en af hemmelighederne bag de vidunderlige køreegenskaber. Men det er det lave tyngdepunkt også, og Subaru hævder, at den nye model har fået et endnu lavere tyngdepunkt. Noget tyder også på, at ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.063