23948sdkhjf

Fords nye el-varebil sparer 40 procent på driftsomkostninger

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet .dk

Fords nye elvarebil E-Transit må laste næsten to tons, og Mester vil glæde sig over, at driftsomkostninger er 40 procent lavere end en tilsvarende diesel-Transit.

Ford er ikke ligefrem en frontløber, når det kommer til elbiler. Vi venter stadig på at se Mustang Mach E i live, og i virkeligheden er det på deres varebiler, at det rykker mest med omstillingen. Seneste skud på stammen er en ordentlig eldreven bamse. E-Transit er en elektrisk version af den store Transit, og skal man tro Ford selv, står fordelene i kø, hvis man udskifter den gamle dieselklump med en elmotor.

Ford oplyser endnu ikke prisen for bilen, men vi kan nok forvente, at den ikke bliver billig. Til gengæld lover Ford, at E-Transit har betydeligt lavere driftsomkostninger sammenlignet med en tilsvarende dieseldrevet Transit. Driftsomkostningerne er faktisk reduceret med omkring 40 procent, som for en flådeoperatør bør kunne mærkes.

Kan stadig slæbe
En af problemerne ved hidtidige elvarebiler har været, at de ikke har måtte laste ret meget, da vægten af batteriet har slugt lasteevnen. Sådan er det ikke med E-Transit, hvor man forventer, at Van-modellen får op til 1.616 kilo nyttelast, mens nyttelasten i chassis-modellen forventes at blive op til 1.967 kilo. Fordi batteriet er placeret under varerumsgulvet, er der op til 15,1 kubikmeters plads, den samme som i en tilsvarende dieseldreven Transit-modeller med baghjulstræk. Til gengæld må E-Transit ikke trække nogen anhænger, hvilket afskriver den blandt mange håndværkere.

Der er sikkert også mange svende, som vil glæde sig over det, Ford kalder Pro Power Onboard. Det er en funktion, der gør E-Transit til en rullende strømkilde, som leverer op til 2,3 kW til elværktøj og –udstyr. Det betyder, at du ikke længere behøver at køre rundt med en larmende generator, hvis du arbejder steder uden adgang til strøm. Blandt fordelene kan man også kridte elmotorens effekt op. Den yder nemlig 269 hestekræfter og 430 Nm ,og med baghjulstræk skal E-Transit nok føles rigtig kvik.

Fornuftig rækkevidde
Batteriet i den nye E-Transit har en anvendelig kapacitet på 67 kWh, som giver en anslået rækkevidde på op til ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet .dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet .dk

Send til en kollega

0.095