23948sdkhjf

En ven af familien - brugttest af Nissan X-Trail

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet .dk

Hvad siger du til en stor, praktisk og familievenlig SUV med syv sæder. Vi tester Nissan X-Trail for at undersøge, om det den oplagte SUV til den store familie.

I disse år kan man ikke sige Nissan uden også at sige Qashqai. Den populære model blev sidste år Danmarks mest solgte bil. Men nu er det ikke alle, der kan nøjes med en mellemstor crossover, for har man mere end to halvstore børn, bliver Qashqai hurtigt for lille. Heldigvis har Nissan selv svaret – X-Trail. De to biler deler nemlig samme platform, flere motorer og kabinen. Men den vigtigste forskel er, at X-Trail er 27 centimeter længere, og det betyder, der er plads til to ekstra sæder i bagagerummet, som relativt nemt klappes op eller foldes ned. Er det foldet ned har du et stort, regulært bagagerum på 565 liter, og foldet op, har du plads til fem børn, men at proppe voksne om på bagerste sæderække er lige at stramme den.

Testbilen er udlånt af Terminalen Roskildevej i Høje Taastrup. Det er en X-Trail N-Connecta med den 1,6-liters diesel og 130 hestekræfter. N-Connecta er det næsthøjeste udstyrstrin, så testbilen har blandt andet et 360 graders kamera. Bilen er fra 2017, har kørt 93.000 kilometer og koster 239.900 kroner. Den har også et stort el-panoramasoltag, som sammen med de syv sæder var ekstraudstyr til 14.000 kroner. Og netop soltaget bør du lige tage et kig på. Der kan nemlig komme vand ind deroppe fra, fordi de to kanaler, som leder vand væk, kan stoppe til, lidt ligesom nedløbsrøreret derhjemme. Tricket er at tage et stykke ledning og skubbe igennem røret, så du får hul igennem. Men hvis ikke det har været gjort, kan du risikere, at der gentagende gange er kommet vand ind i kabinen, og hvis det ender i måtterne i fodbrønden, kan det på sigt både give problemer med rust og lugt, for alle, som har duftet til gammelt, råddent vand, ved, at det er en forfærdelig lugt.

Sikker diesel
Testbilen kører med den velkendte og udbredte 1,6-liters dieselmotor og en 6-trins manuel gearkasse. Det er ikke ligefrem nogen raket, og den store SUV bruger ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet .dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet .dk

Send til en kollega

0.063